Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Ивановић на конференцији за медије најавио позив за ИПАРД-лике 2

Министар Ивановић на конференцији за медије најавио позив за ИПАРД-лике 2
Датум објаве: 28.02.2016 15:20 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРМинистар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић најавио је данас да је спреман јавни позив за ИПАРД-лике 2 који ће бити отворен од 1. марта до 31. маја 2016. године. Министар је казао да ће овај позив за бесповратну подршку намијењен изградњи и јачању прерађивачких капацитета у пољопривреди, са укупним износом од 5,2 милиона еура за бесповратну подршку.

На редовној конференцији за новинаре, Министар је саопштио и да су у оквиру мјера подршке из Агробуџета објављена три позива за предавање захтјева за остваривање права на подршку, а да ће током наредне седмице бити објављено још 17 јавних позива, све у циљу наставка транспарентности рада Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Министар је говорио и о могућим последицама и ефектима усвојеног закона о доживотним накнадама за мајке са троје и више дјеце на остваривање права на подршку за пољопривредна газдинства која су била регистрована на жене које су се у међувремену исписале из регистра пољопривредника.

Министар Ивановић одговорио је и на питања новинара о наводном обећању радницима ДКП-а везано за исплату отпремнина и повезивање радног стажа, као и оптужбама да посјећује само општине у којима је ДПС на власти.

 

 

 


 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја