Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Ивановић током радног доручка разговарао са новинарима

Министар Ивановић током радног доручка разговарао са новинарима
Датум објаве: 11.08.2015 17:22 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја организовало је трећу годину заредом, током августа, радни доручак за представнике медија у Црној Гори.

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић у уводном обраћању новинарима саопштио је податке који показују позитивне трендове у области примарне пољопривредне производње, као предуслова за јачање прераде у Црној Гори, кроз предстојеће пројекте ИПАРД лике 2 и ИПАРД од 2016. године. Посебно је истакао позитивна кретања у сектору пчеларства, сточарства, производње и откупа сировог млијека и интересовања предузећа из дрвне индустрије за отварање нових радних мјеста. Министар је подсјетио и на повећање површина под засадима ратарских култура, дувана, винове лозе, воћних врста, затим у маслинарству, повртарству, производњи љековитог и ароматичног биља. Он је посебно истакао да не смије бити компромиса када је ријеч о квалитету домаћих производа, односно да квалитет треба да буде опредјељење у будућем развоју црногорске пољопривреде.  

МПРРМПРР

Одговарајући на питања новинара везана за измјене Закона о маслинарству и повлачење Закона о вину, Министар је појаснио да је управо страх од усвајања стандарда квалитета разлог због чега ти прописи још нису усвојени, али да се нада да ће се промијенити однос и да бити усвојени. Министар је одговарао и на питања новинара о увозу и извозу појединих производа, постојању увозничког лобија који, како тврде поједини произвођачи, гуши домаћу производњу, проблемима наводњавања током сушне сезоне и друга питања.      

Транскрипт министровог излагања и видео материјал са радног доручка можете преузети и погледати у наставку.

 
 

 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја