Мања слова Већа слова РСС


МПРР


 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Водопривреда

26.01.2015.

Саопштење: Министарство пољопривреде, Општина Цетиње, мјештани села Рваши, у сарадњи са Војском ЦГ завршили мјесни водовод

Саопштење: Министарство пољопривреде, Општина Цетиње, мјештани села Рваши, у сарадњи са Војском ЦГ завршили мјесни водовод Становници 28 домаћинстава у селу Рваши добили су нови водовод и услове за бољи живот и озбиљније бављење пољопривредом на овом, према ријечима мјештана, изузетно плодном подручју цетињске општине. Изградњу водовода финансирало је Министарство пољопривреде и руралног развоја, по устаљеном моделу – заједно са Општином Цетиње и мјештанима.У овом пројекту учествовало је и Министарство одбране, односно Војска Црне Горе која је уступила полиестерску цистијерну запремине 35 кубика, и која је помогла да се допреми и постави у засеок Галак у Рвашима.

03.01.2015.

Саопштење: Отворен водовод Безуја у општини Плужине

Саопштење: Отворен водовод Безуја у општини Плужине

Мјештани села Безуја у Плужинама, тачније 25 домаћинстава која се претежно баве сточарством, имаће у наредном периоду уредно и квалитетно водоснабдијевање. Отварање водовода у једном од ријетких пивских села које нема проблем са одливом становништва значиће боље услове за живот и останак мјештана у том крају, као и предуслов за даљи развој пољопривреде. Водовод Безуја данас је отворио министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић са сарадницима, заједно са предсједником Општине Плужине Мијушком Бајагићем и мјештанима.

03.12.2014.

Створене основе за успостављање ГИС-а у сектору вода Црне Горе

Црна Гора је створила техничке и кадровске основе за успостављање Географског информационог система (ГИС) у сектору вода, што ће омогућити боље управљање поплавама у сливу ријеке Лим. Имајући у виду да поплаве не познају границе и да је за њихово управљање неопходан регионални приступ, пројекат је реализован кроз прекограничну сарадњу са Србијом, уз претприступну подршку Европске уније.

30.11.2014.

У Фундини отворене двије каптаже, а на Какарицкој Гори обиђена истражна бушотина гдје је пронађена вода

У Фундини отворене двије каптаже, а на Какарицкој Гори обиђена истражна бушотина гдје је пронађена вода

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић са сарадницима отворио је данас водовод у Фундини, чиме је ријешено питање водоснабдијевања за 30 домаћинстава у неколико заселака овог дијела Куча. Изградњу је финансирало Министарство пољопривреде и руралног развоја, а значајно учешће имали су и мјештани, кроз улагање и у радовима. Реализацију пројекта помогла је и Општина Подгорица...

29.11.2014.

Министар Ивановић у Мојковцу отворио два водовода и разговарао са пољопривредним произвођачима

Министар Ивановић у Мојковцу отворио два водовода и разговарао са пољопривредним произвођачима

На подручју општине Мојковац данас су отворена два водовода, у мјестима Пржиште и Слатина, чиме је близу 110 домаћинстава, која се претежно баве пољопривредом, добило уредно водоснабдијевање, боље услове за живот, али и шансу да се производњом хране баве још озбиљније.

28.11.2014.

Саопштење: Министар Ивановић у Петњици разговарао са пољопривредним произвођачима и отворио водовод Трпези-Лази

Саопштење: Министар Ивановић у Петњици разговарао са пољопривредним произвођачима и отворио водовод Трпези-Лази

Развој пољопривредне производње, едукација и подршка руралном развоју приоритети су сарадње локалне самоуправе у Петњици и Министарства пољопривреде и руралног развоја, констатовано је данас приликом посјете министра проф.др Петра Ивановића тој општини.

19.11.2014.

Министар Ивановић са сарадницима боравио у радној посјети општини Андријевица

Министар Ивановић са сарадницима боравио у радној посјети општини Андријевица

Развој општине Андријевица, који се базира доминантно на сектору пољопривреде иде у правом смјеру, у шта се увјерио и министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић приликом радне посјете општини. Рјешава се питање водоснабдијевања, повећава квалитет живота становника руралних подручја и стварају шансе за даљи развој пољопривреде. Пољопривредници су схватили да треба удружено да наступају ка Министарству и на тржишту, заинтересовани су за ширење производње и нову подршку обезбијеђену кроз ИПАРД –лике програм. Отварају се нова радна мјеста у сектору дрвне индустрије

03.11.2014.

Саопштење: Почиње имплементација пројекта “Подршка управљању водним ресурсима у сливу ријеке Дрине”

Учешће Црне Горе у регионалном пројекту “Подршка управљању водним ресурсима у сливу ријеке Дрине”, биће од великог значаја за унапређење сектора водопривреде, нарочито када је ријеч о изради планских докумената, али и имплементацији Оквирне директиве за воде, оцијенио је генерални директор Директората за водопривреду у МПРР, Велизар Војиновић, након састанка са вођом наведеног пројекта Давидом Хејвудом(Давид Хеywоод).

17.10.2014.

Саопштење: Нови водовод у Горњој Буковици

Саопштење: Нови водовод у Горњој Буковици

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић заједно са предсједником Општине Шавник Мијомиром Вујачићем, пустио је данас у рад водовод у Горњој Буковици код Шавника којим се квалитетно рјешава снабдијевање водом за 12 домаћинстава, школу, амбуланту, пошту и стамбени објекат у овој мјесној заједници, са могућношћу прикључења још десетак потрошача.

16.10.2014.

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод у селу Кута у никшићкој Жупи

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод у селу Кута у никшићкој Жупи

Мјештани Кута, највећег села у МЗ Жупа неће више имати проблема са водоснабдијевањем након отварања водовода чију су изградњу са укупном инвестицијом од око 40 хиљада еура подржали Министарство пољопривреде и руралног развоја и Општина Никшић.