Мања слова Већа слова РСС


МПРР


 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Водопривреда

28.11.2015.

Отворен водовод у шавничком селу Бијела, засеоку Подградина

Отворен водовод у шавничком селу Бијела, засеоку Подградина Заједничким доприносом Министарства пољопривреде, Општине Шавник и мјештана у селу Бијела отворен је новоизграђени водовод који ће снабдијевати 28 домаћинстава у засеоку Подградина. Рјешавањем питања водоснабијевања у мјесту које се може похвалити да има знатан број млађих становника, махом сточара, побољсане су могућности за даљи развој пољопривреде и останак на огњиштима садашњих и будућих генерација.

27.11.2015.

Јачају пољопривредни и прерађивачки капацитети у Никшићу

Јачају пољопривредни и прерађивачки капацитети у Никшићу

Током радне посјете Никшићу, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић потписао је са 30 пољопривредних произвођача са подручја општина Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак уговоре о додјели подршке за увећање сточног фонда. На подручју Никшића евидентни су раст броја пољопривредника и производње на породичним газдинствима. Истовремено биљеже се позитивни трендови у обнављању и покретању производње у предузећима. У ширење производње, отварање радних мјеста, увођење стандарда и раст извоза Ивановић се увјерио током обиласка предузећа “Јаворак”, рибњака у Растовцу и фарме коза у Пољицама. Као наставак активности на побољшању услова живота становника руралних крајева отворен је и водовод у селу Орах.

07.11.2015.

Саопштење: Ускоро потписивања уговора о водопривредним односима Црне Горе и Албаније

На састанку државних комисија Црне Горе и Албаније за водопривредне односе, који је на нивоу предсједника одржан јуче у Скадру, дефинисани су даљи кораци на усаглашавању и потписивању уговора о водопривредним односима двије земље. Кључни заједнички пројекат из области водопривреде јесте реализација хитних мјера за регулацију ријеке Бојане предвиђених раније потписаним меморандумом о разумијевању двије земље.

18.10.2015.

Саопштење: У Никшићу одржана међународна конференција поводом Пројекта управљања водама слива Дрине

Саоп��тење: У Никшићу одржана међународна конференција поводом Пројекта управљања водама слива Дрине

Прва регионална конференција поводом припремног пројекта ,,ГЕФ-СЦЦФ Пројекта управљања водама у сливу ријеке Дрине” за који је одобрен грант у износу од 400.000 америчких долара од стране Свјетске Банке(СБ), одржана је данас у Општини Никшић.

26.09.2015.

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод за села Лиша, Николићи, Брајаловица и Бријег у Пиперима

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод за села Лиша, Николићи, Брајаловица и Бријег у Пиперима

Мјештани пиперских села Лиша, Николићи, Брајаловица и Бријег данас су славили почетак новог периода живота на том подручју, који ће обиљежити бољи живот уз довољне количине воде. Водовод који су данас отворили министар пољопривреде и руралног развоја и директор Водовода Филип Макрид ријешиће проблем водоснабдијевања за 15 так садашњих домаћинстава, са могућношћу нових прикључака заинтересованих мјештана и досељеника. Вода ће, како су оцјенили мјештани, пресудно важна за даљи развој пољопривреде и повратак младих у тај крај.

03.09.2015.

Саопштење: У организацији МПРР и ИЦПДР организована конференција о јачању капацитета за управљање водама

Саопштење: У организацији МПРР и ИЦПДР организована конференција о јачању капацитета за управљање водама

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Међународне комисије за заштиту ријеке Дунав (ИЦПДР) у Подгорици је данас почела дводневна конференција „Јачање капацитета за управљање водним ресурсима“. Скуп на коме ће учествовати експерти из земаља региона и ЕУ, које су чланице ИЦПДР, као и представници Директората за водопривреду МПРР, као и других црногорских институција везаних за област вода има за циљ да преносом искуства и знања ојача капацитет црногорских стручњака и институција у овом сектору.

02.09.2015.

Најава: МПРР и Комисија за заштиту ријеке Дунав у Подгорици организују конференцију „Јачање капацитета за управљање водним ресурсима“

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја и Међународне комисије за заштиту ријеке Дунав (ИЦПДР) у Подгорици ће 3. и 4. септембра бити одржана Конференција „Јачање капацитета за управљање водним ресурсима“.

15.07.2015.

Саопштење: У Херцег Новом одржана сједница Сталне црногорско-хрватске комисије за управљање водама

Саопштење: У Херцег Новом одржана сједница Сталне црногорско-хрватске комисије за управљање водама

Искуство и достигнућа Хрватске у управљању водним потенцијалима у свијетлу прилагођавања ЕУ директивама, али и у пројектима водоснабдијевања, наводњавања пољопривредних површина и заштити од поплава доступно је и Црној Гори, кроз сарадњу на међудржавном нивоу. У плану су и конкретни пројекти.

14.07.2015.

Најава: Састанак Међудржавне комисије Црне Горе и Хрватске за област водопривреде у Херцег Новом

Редовни састанак Међудржавне комисије Црне Горе и Хрватске за област водопривреде одржаће се сјутра у Херцег Новом.

10.07.2015.

Саопштење: Министар Ивановић у Пиперима обишао радове на изградњи три водовода, бистијерну на Копиљу, сирару и обновљену школу

Саопштење: Министар Ивановић у Пиперима обишао радове на изградњи три водовода, бистијерну на Копиљу, сирару и обновљену школу

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић посјетио је данас неколико локалитета на подручју МЗ Стијена у Пиперима, на којима су завршени или се приводе крају пројекти који су у функцији побољшања услова живота у руралним подручјима.