Мања слова Већа слова РСС


МПРР


 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Водопривреда

16.02.2016.

Позив на јавну расправу о Нацрту стратегије управљања водама

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12) обавјештава заинтересовану јавност да покреће Јавну расправу о нацрту Стратегије управљања водама.

14.02.2016.

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић током радне посјете Општини Петњица обишао је са сарадницима радове на првој фази водовода, са којег ће се, када се заврши, снабдијевати око 600 домаћинстава у десетак села. Са предсједником Општине Петњица Самиром Аговићем разговарао је о динамици наставка радова на водоводу у овој години, али и о осталим инфраструктурним пројектима за побољшање услова за развој пољопривредне производње и руралних подручја.

13.02.2016.

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Подаци о расту површина под засадима воћа(35 хц нових у 2015), броја органских произвођача(од 31 регистрованог 10 нових) и значајним износима инвестиција у пољопривредна газдинства које су реализоване или уговорене током протекле године показују да је општина Андријевица с правом развој базирала на области пољопривреде. Да на том путу Андријевица и пољопривредници са тог подручја имају пуну подршку државе потврдила је и нова радна посјета Министра проф. др Петра Ивановића.

10.02.2016.

Црна Гора дала значајан допринос усвајању Декларације о заштити слива ријеке Дунав

Црна Гора дала значајан допринос усвајању Декларације о заштити слива ријеке Дунав

Црна Гора је постала веома поуздан и јак члан породице подунавских земаља и значајно помаже да се рјешавају конкретни проблеми у Дунавском басену. С друге стране, за Црну Гору учешће у раду Међународне Комисије за заштиту слива ријеке Дунав(ИЦПДР) драгоцјено је за напредовање у процесу хармонизације са ЕУ директивама у области водопривреде и јачање стручног кадра као носиоца реализације планова управљања водним ресурсима. Ово је закључено на министарском састанку у Бечу...

09.02.2016.

Министар Ивановић у Бечу учествовао на министарској конференцији подунавских земаља

Министар Ивановић у Бечу учествовао на министарској конференцији подунавских земаља

Данас је у Бечу усвојена министарска Декларација о управљању водама у Дунавском басену, коју је подржало 14 земаља, међу којима и Црна Гора. На скупу министара на нивоу земаља чланица Међународне комисије за заштиту слива Дунава усвојен је План управљања чиме су се отвориле могућности за даље активности усмјерене на очување вода и биодиверзитета овог басена.

08.02.2016.

Најава: Министар Ивановић у Бечу на министарском састанку подунавских земаља

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић учествоваће на министарском састанку на нивоу земаља чланица Међународне комисије за заштиту слива Дунава(ИЦПДР) који се одржава од 08. до 10. фебруара у Бечу.

25.12.2015.

Саопштење: Црна Гора и Абанија усагласили како ће сарађивати у области управљања водама

Саопштење: Црна Гора и Абанија усагласили како ће сарађивати у области управљања водама

На састанку државних комисија Црне Горе и Албаније за водопривредне односе одржан данас у Подгорици, оцијењен је прихватљивим предлог текста уговора о водопривредним односима између двије земље. Потписивањем уговора двије земље ће унаприједити сарадњу у овој области, посебно у циљу даљег усклађивања са ЕУ законодавством и реализације заједничких пројеката везаних за Скадарско језеро и ријеку Бојану.

28.11.2015.

Отворен водовод у шавничком селу Бијела, засеоку Подградина

Отворен водовод у шавничком селу Бијела, засеоку Подградина

Заједничким доприносом Министарства пољопривреде, Општине Шавник и мјештана у селу Бијела отворен је новоизграђени водовод који ће снабдијевати 28 домаћинстава у засеоку Подградина. Рјешавањем питања водоснабијевања у мјесту које се може похвалити да има знатан број млађих становника, махом сточара, побољсане су могућности за даљи развој пољопривреде и останак на огњиштима садашњих и будућих генерација.

27.11.2015.

Јачају пољопривредни и прерађивачки капацитети у Никшићу

Јачају пољопривредни и прерађивачки капацитети у Никшићу

Током радне посјете Никшићу, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић потписао је са 30 пољопривредних произвођача са подручја општина Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак уговоре о додјели подршке за увећање сточног фонда. На подручју Никшића евидентни су раст броја пољопривредника и производње на породичним газдинствима. Истовремено биљеже се позитивни трендови у обнављању и покретању производње у предузећима. У ширење производње, отварање радних мјеста, увођење стандарда и раст извоза Ивановић се увјерио током обиласка предузећа “Јаворак”, рибњака у Растовцу и фарме коза у Пољицама. Као наставак активности на побољшању услова живота становника руралних крајева отворен је и водовод у селу Орах.

07.11.2015.

Саопштење: Ускоро потписивања уговора о водопривредним односима Црне Горе и Албаније

На састанку државних комисија Црне Горе и Албаније за водопривредне односе, који је на нивоу предсједника одржан јуче у Скадру, дефинисани су даљи кораци на усаглашавању и потписивању уговора о водопривредним односима двије земље. Кључни заједнички пројекат из области водопривреде јесте реализација хитних мјера за регулацију ријеке Бојане предвиђених раније потписаним меморандумом о разумијевању двије земље.