Мања слова Већа слова РСС


МПРР


 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Водопривреда

10.04.2016.

Министар Ивановић у Пиперима отворио водовод, јавну чесму и обишао реконструисану основну школу

Министар Ивановић у Пиперима отворио водовод, јавну чесму и обишао реконструисану основну школу Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић посјетио је данас Пипере, гдје је отворио водовод Казновица, реконструисану школу на Дрезги, прву јавну чесму у Пиперима и обишао више појопривердника овог краја. Поводом завршетка реконструкције школе и уређења дворишта које је подржало Министарство пољопривреде и руралног развоја, Министар је присуствовао пригодној школској свечаности.

09.04.2016.

Најава:Министар Ивановић сјутра у Пиперима

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће сјутра, 10.априла, у радној посјети Пиперима, општина Подгорица.

07.03.2016.

Финални документи за управљање сливом ријеке Дрине

У оквиру Пројекта управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану припремљени су финални документи Оквир за управљање животном средином и друштвом и Оквир политике пресељења.

27.02.2016.

Одржана јавна расправа поводом израде Нацрта стратегије управљања водама

Одржана јавна расправа поводом израде Нацрта стратегије управљања водама

У оквиру Јавне расправе, у циљу отворене дискусије и активног учешћа заинтересованих страна у процесу анализе овог стратешког документа, Министарство пољопривреде и руралног развоја је 26. фебруара 2016. године организовало презентацију Нацрта стратегије. Више од 30 учесника из државне и локалне самоуправе, јавних предузеца, као и НВО сектора присуствовало је овом догађају.

16.02.2016.

Позив на јавну расправу о Нацрту стратегије управљања водама

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12) обавјештава заинтересовану јавност да покреће Јавну расправу о нацрту Стратегије управљања водама.

14.02.2016.

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

У Петњици завшена прва фаза водовода који ће снабдијевати око 600 домаћинстава, представљене мјере подршке Министарства

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић током радне посјете Општини Петњица обишао је са сарадницима радове на првој фази водовода, са којег ће се, када се заврши, снабдијевати око 600 домаћинстава у десетак села. Са предсједником Општине Петњица Самиром Аговићем разговарао је о динамици наставка радова на водоводу у овој години, али и о осталим инфраструктурним пројектима за побољшање услова за развој пољопривредне производње и руралних подручја.

13.02.2016.

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Министар Ивановић посјетио Општину Андријевица и пољопривредне произвођаче

Подаци о расту површина под засадима воћа(35 хц нових у 2015), броја органских произвођача(од 31 регистрованог 10 нових) и значајним износима инвестиција у пољопривредна газдинства које су реализоване или уговорене током протекле године показују да је општина Андријевица с правом развој базирала на области пољопривреде. Да на том путу Андријевица и пољопривредници са тог подручја имају пуну подршку државе потврдила је и нова радна посјета Министра проф. др Петра Ивановића.

10.02.2016.

Црна Гора дала значајан допринос усвајању Декларације о заштити слива ријеке Дунав

Црна Гора дала значајан допринос усвајању Декларације о заштити слива ријеке Дунав

Црна Гора је постала веома поуздан и јак члан породице подунавских земаља и значајно помаже да се рјешавају конкретни проблеми у Дунавском басену. С друге стране, за Црну Гору учешће у раду Међународне Комисије за заштиту слива ријеке Дунав(ИЦПДР) драгоцјено је за напредовање у процесу хармонизације са ЕУ директивама у области водопривреде и јачање стручног кадра као носиоца реализације планова управљања водним ресурсима. Ово је закључено на министарском састанку у Бечу...

09.02.2016.

Министар Ивановић у Бечу учествовао на министарској конференцији подунавских земаља

Министар Ивановић у Бечу учествовао на министарској конференцији подунавских земаља

Данас је у Бечу усвојена министарска Декларација о управљању водама у Дунавском басену, коју је подржало 14 земаља, међу којима и Црна Гора. На скупу министара на нивоу земаља чланица Међународне комисије за заштиту слива Дунава усвојен је План управљања чиме су се отвориле могућности за даље активности усмјерене на очување вода и биодиверзитета овог басена.

08.02.2016.

Најава: Министар Ивановић у Бечу на министарском састанку подунавских земаља

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић учествоваће на министарском састанку на нивоу земаља чланица Међународне комисије за заштиту слива Дунава(ИЦПДР) који се одржава од 08. до 10. фебруара у Бечу.