Мања слова Већа слова РСС


МПРР


 

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Водопривреда

21.02.2017.

ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК СТРУЧНЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ВОДЕ

Једна од обавеза предвиђена Националном стратегијом за транспозицију, имплементацију и примјену правне тековине ЕУ у области животне средине и климатских промјена с Акционим планом за период 2016-2020 била је формирање стручне радне групе за воде. Радна група замишљена је као стално техничко тијело које ће се редовно састајати, а све са циљем побољшања координације између институција надлежних за област управљања водама.

10.02.2017.

Процјене УНЕЦЕ – а о потенцијалима за одрживи развој у сливу ријеке Саве

Црна Гора је у области управљања водним ресурсима у претходном периоду интезивирала сарадњу са међународним институцијама у тој области, а поготово са УНЕЦЕ-ом (Економска Комисија Уједињених Нација за Европу).

21.11.2016.

Листа кандидата НВО за члана стручне радне групе за област управљања водама

Министарство пољопривреде и руралног развоја, објављује листу кандидата који су предложени за члана стручне радне групе за област управљања водама.

02.11.2016.

Јавни позив НВО за предлагање кандидата за члана стручне радне групе за област управљања водама

Националном стратегијом за транспозицију, имплементацију и примјену правне тековине ЕУ у области животне средине и климатских промјена са Акционим планом за период 2016-2020, у оквиру подобласти управљања водама планирано је формирање стручне радне групе за воде, како би се осигурала примјена ове Стратегије и Акционог плана.

27.06.2016.

Извјештај са расправе о процјени утицаја на животну средину за Нацрт стратегије управљања водама

У оквиру јавне расправе о Стратешкој процјени утицаја на животну средину Нацрта стратегије управљања водама Црне Горе данас је у просторијама старе зграде Владе одржан Округли сто на којем је заинтересована јавност могла да се упозна са документом.

27.05.2016.

Јавна расправа о нацрту извјештаја стратешке процјене утицаја на животну средину нацрта стратегије управљања водама

Како је чланом 29 Закона о водама дефинисана обавеза израде стратешке процјене утицаја на животну средину за стратегију и планове управљања водама на водном подручју, односно дијелу водног подручја, обавјештавамо вас да ће се у периоду 27.05.2016 – 27.06.2016 одржати јавна расправа о Нацрту извјештаја Стратешке процјене утицаја на животну средину Нацрта Стратегије управљања водама.

08.05.2016.

У Пиперима отворен водовод за 40 домаћинстава у четири села

У Пиперима отворен водовод за 40 домаћинстава у четири села

У Пиперима је данас отворен водовод Баћи-Потпеће-Доња Радећа-Завала са кога ће се уредно снабдијевати 40 домаћинстава у четири села. Водовод су отворили министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић и директор ЈП Водовод Филип Макрид, у присуству великог броја мјештана који нијесу крили срећу што је вода потекла испред њихових домова.

29.04.2016.

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Годинама је горући проблем мјештана свих сеоских подручја општине Подгорица био искључење са водоводне мреже због неплаћених рачуна за утрошену струју. Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је половину дуга према Електропривреди Црне Горе, док ће преостали дио дуга измирити ЈП „Водовод“ у току следећих 10 година. Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић је добру вијест саопштио вечерас на скупу мјештана МЗ Барутана на чијем подручју је проблемом било погођен највећи број домаћинстава на подручју Главног града. На скупу одржаном у дому на Барутани присуствовали су и градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић и директор ЈП Водовода Филип Макрид.

21.04.2016.

Није довољно само евидентирати проблеме, већ и понудити рјешења

Није довољно само евидентирати проблеме, већ и понудити рјешења

Интегрално управљање сливом ријеке Дрине на начин да се обједине сви аспекти (вода, пољопривреда, енергетика и животна средина) омогућиће земљама слива директне бенефите кроз већу ефикасност употребе водних ресурса, одрживу пољопривредну произвоидњу и већи степен безбједности хране, оцијењено је данас на скупу у Подгорици.

10.04.2016.

Министар Ивановић у Пиперима отворио водовод, јавну чесму и обишао реконструисану основну школу

Министар Ивановић у Пиперима отворио водовод, јавну чесму и обишао реконструисану основну школу

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић посјетио је данас Пипере, гдје је отворио водовод Казновица, реконструисану школу на Дрезги, прву јавну чесму у Пиперима и обишао више појопривердника овог краја. Поводом завршетка реконструкције школе и уређења дворишта које је подржало Министарство пољопривреде и руралног развоја, Министар је присуствовао пригодној школској свечаности.