Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Информација о року за достављање понуда на тендер за израду Главног пројекта за регулацију ријеке Бојане у оквиру пројекта „Интегрално управљање ризицима од поплава у сливу ријеке Дрим“

Датум објаве: 24.03.2020 11:30 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде обавјештава заинтересоване да је рок за достављање понуда на тендер за израду Главног пројекта за регулацију ријеке Бојане у оквиру пројекта "Интегрално управљање ризицима од поплава у сливу ријеке Дрим" продужен до 15. априла.

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са УНДП-ем спроводи први регионални пројекат који финансира Адаптациони фонд у Европи, чиме је потврђен квалитет сарадње на националном и регионалном нивоу и значај очекиваних резултата. Вриједност Пројекта је 10.000.000 долара од чега је за Црну Гору опредијељено 1.300.000 долара за израду Главних пројеката за ријеку Бојану и ријеку Грачаницу као и за извођење инфраструктурних радова на изградњи насипа и других мјера које ће пројекти предвидјети у циљу дугорочне заштите од поплава и уређења корита поменутих водотока.

Програм Уједињених Нација за развој (УНДП) 09.03.2020 објавио је тендер за израду Главног пројекта регулације ријеке Бојане, у оквиру регионалног пројекта „Интегрално управљање ризицима од поплава у сливу ријеке Дрим“. 

Очекивани циљ регионалног Пројекта је стварање предуслова за заштиту од поплава у сливу ријеке Дрим, уз јачање капацитета на регионалном, националном и локалном нивоу.

Сва заинтересована лица моћи ће у складу са утврђеним процедурама своје понуде доставити до 15.априла текуће године.

Након завршетка Тендера за ријеку Бојану очекује се објављивање тендера за израду Главног пројекта за рехабилитацију ријеке Грачанице. 

Више информација на линку испод: ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја