Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан округли сто у оквиру јавне расправе о Нацрту правилника о квалитету отпадних вода

Одржан округли сто у оквиру јавне расправе о Нацрту правилника о квалитету отпадних вода
Датум објаве: 23.05.2019 14:19 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


У оквиру јавне расправе о Нацрту правилника о квалитету и санитарно-техничким условима за испуштање отпадних вода, начину и поступку испитивања квалитета отпадних вода и садржају извјештаја о утврђеном квалитету отпадних вода, у четвртак 16. маја је у просторијама старе зграде Владе одржан Округли сто на којем је заинтересована јавност могла да се упозна са Нацртом Правилника.

Округлом столу присуствовали су представници Министарства пољопривреде и руралног развоја - Директорат за водопривреду, Управе за воде, Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, Института за јавно здравље, Агенције за заштиту природе и животне средине, Управе за инспекцијске послове, Центра за екотоксиколошка испитивања, Привредне коморе Црне Горе, локалних самоуправа, предузећа за водовод и канализацију и заинтересованих индустрија.

Испред Министарства пољопривреде и руралног развоја уводну ријеч дао је Момчило Благојевић, генерални директор Директората за водопривреду. Драгана Ђукић, начелница у Дирекцији за мониторинг и евалуацију, упознала је присутне са разлозима за доношење, поступком и корацима у изради Нацрта Правилника и представила Нацрт Правилника у кратким цртама.

Након тога спроведена је дискусија током које су дати одговори на постављена питања и прикупљене корисне сугестије на Нацрт Правилника.

Коментари, мишљења, примједбе и сугестије на Нацрт правилника могу се доставити у писаној или електронској форми Министарству пољопривреде и руралног развоја, Римски трг, бр. 46, Подгорица или на фаx 020/482-306, као и на е-маил: драгана.дјукиц@мпр.гов.ме до 1. јуна текуће године.