Мања слова Већа слова РСС

МПРР 

 
МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Шумарство

21.03.2018.

Бригу о шумама потврђују остварени резултати на унапређењу система газдовања шумама

Бригу о шумама потврђују остварени резултати на унапређењу система газдовања шумама Влада Црне Горе брине о шумама, као значајном еколошком, социјалном и економском ресурсу, што је и потврђено активностима које су реализоване у претходном периоду, гдје су спроведене одлуке и мјере дале низ позитивних резултата у области унапређења дјеловања институција у шумарству и на плану боље валоризације шумских ресурса у Црној Гори. Али, за остваривање још бољих резултата и очување шумских ресурса за будуће генерације у Црној Гори, потребна је појачана брига, заједничке активности и допринос свих чинилаца друштва, како надлежних институција, тако и цивилног сектора, али и сваког појединца.

13.03.2017.

Јавни позив за давање шума на коришћење продајом дрвета у дубећем стању, за 2017.годину

На основу Одлуке Владе Црне Горе о давању шума у државној својини на коришћење продајом дрвета у дубећем стању, за 2017. годину, број 07-365 од 16. фебруара 2017. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја - Управа за шуме, објављује Јавни позив за давање шума на коришћење продајом дрвета у дубећем стању, за 2017. годину.

27.01.2017.

Контрола сјече шума и промета дрвних сортимената настављена у Рожајама

Представници међуресорске оперативне радне групе формиране са циљем да спроводи континуиране активности на испитивању легалности промета дрвних сортимената у Црној Гори боравили су данас у Рожајама.

23.01.2017.

Министар Симовић одржао састанак са представницима Управе за шуме и осталих сегмената шумарског сектора

Министар Симовић одржао састанак са представницима Управе за шуме и осталих сегмената шумарског сектора

Административни капацитети у сектору шумарства на свим нивоима нијесу у претходном периоду адекватно одговорили обавезама, о чему свједочи и видно лоше стање у дијелу коришћења шумског богатства Црне Горе и недовољни ефекати по економију државе, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе мр Милутин Симовић. Он је истакао одлучност да се то стање поправи, успостављањем ефикаснијег приступа раду, стриктног поштовања закона, као и афирмацијом одговорности на свим нивоима.

22.01.2017.

Најава: Министар Симовић одржаће састанак са представницима шумарског сектора

Министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе Црне Горе мр Милутин Симовић одржаће у понедјељак, 23. јануара, у Подгорици, састанак са представницима Управе за шуме, укључујући све подручне јединице.

20.12.2016.

Колашин под посебном пажњом контроле газдовања шумским ресурсима

Колашин под посебном пажњом контроле газдовања шумским ресурсима

Представници међуресорске оперативне радне групе формиране са циљем да спроведе активности на испитивању легалности промета дрвних сортимената у Црној Гори боравили су данас у Колашину.

15.12.2016.

Оперативна радна група на Божају започела активности на контроли промета дрвних сортимената

Оперативна радна група на Божају започела активности на контроли промета дрвних сортимената

Дан након што је на састанку у Министарству пољопривреде формирана, стална радна оперативна група састављена од представника надлежних институција, кренула је са радом на терену у циљу испитивања легалности промета дрвних сортимената у Црној Гори. Представници институција данас су посјетили гранични прелаз Божај, гдје су у сарадњи са царинском службом прегледали документацију која је пратила извоз посљедњих пошиљки дрвних сортимената, као и камиона који су се са том врстом робе затекли на прелазу.

14.12.2016.

Министар Симовић одржао састанак са представицима институција надлежних за контролу промета дрвних сортимената

Министар Симовић одржао састанак са представицима институција надлежних за контролу промета дрвних сортимената

Надлежне институције крећу са одлучним и координисаним активностима на испитивању легалности промета дрвних сортимената у Црној Гори, као и утврђивању конкретних потеза који ће обезбиједити ефикасност рада свих органа, у циљу заустављања неконстролисаног одлива квалитетног дрвета са територије Црне Горе и подстицања прераде у домаћим капацитетима.

03.09.2016.

Позив за учешће на јавном надметању за аукцијску продају дрвних сортимената

На основу члана 77 Закона о шумама („Сл. лист ЦГ”, бр. 74/10 и 47/15) и члана 9 Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини („Сл. лист ЦГ”, бр. 44/10) и Закључка Владе ЦГ број 08-1268 од 12.05.2016. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја о б ј а в љ у ј е

18.07.2016.

Јавни позив за коришћење шума у 2016. години

На основу члана 3 став 2 Одлуке Владе о давању шума у државној својини на коришћење продајом дрвета у дубећем стању, за 2016. годину, број 08-1402 од 17.06.2016. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује: