МПРР 

  МПРР

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Ловство

15.11.2018.

Јавни позив за спровођење јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о дивљачи и ловству

На основу члана 15 став 1 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број 41/18), Министарство пољопривреде и руралног развоја о б ј а в љ у ј е

01.11.2018.

Ловци да ријеше проблеме у дијалогу у оквиру органа ловачке организације

Министарство пољопривреде и руралног развоја, поводом протестом исказаног незадовољства дијела чланова Ловачке организације Подгорица, позива све чланове и представнике руководства те организације да на партнерски начин и кроз дијалог ријеше проблеме у функционисању органа те организације.

31.03.2017.

Представници Директората за ловство Министарства пољопривреде и надлежне инспекције обишли мечад у прихватилишту у Подгорици

Представници Директората за ловство Министарства пољопривреде и надлежне инспекције обишли мечад у прихватилишту у Подгорици

Двоје младунчади мрког медвједа, која су пронађена у рејону планине Пусти Лисац, а која су привремено збринута у прихватилишту у Подгорици, доброг су здравственог стања.

18.01.2017.

У ловиштима са повољнијим временским условима могуће организовати ловне активности

У појединим ловиштима на територији Црне Горе, са повољнијим временским приликама, стичу се услови да се дозволи организовање ловних активности, уз дужност корисника ловишта да предузме све прописане мјере, са посебним акцентом на безбједност у лову, у складу са прописима и планским документима.

07.01.2017.

Саопштење: Због екстремних временских услова забрањен лов

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава јавност, прије свега кориснике ловишта и ловце, да су сходно Закону о дивљачи и ловству створени услови за привремену забрану лова на територији цијеле Црне Горе.

09.12.2015.

Саопштење: Министар Ивановић потписао наредбу о забрани лова јаребице камењарке

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић потписао је Наредбу о забрани лова јаребице камењарке. Такође, Министарство пољопривреде и руралног развоја покренуло је поступак везано за покушај држављанина Италије да пренесе 20 одстријељених јаребица камерњаки и једне шумске шљуке преко граничног прелаза Лука Бар, а без посједовања неопходне документације.

23.06.2015.

Преглед понуда за додјелу ловишта на коришћење

На основу члана 15 Закона о дивљачи и ловству („Службени лист ЦГ” број 52/08), а у вези са закључком Владе Црне Горе са сједнице од 12.02.2015. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја, расписало је Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење, који је објављен у дневном листу: „Побједа“ од 07.05.2015. године и на сајту Министарства.

06.05.2015.

Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење

На основу члана 15 Закона о дивљачи и ловству („Службени лист ЦГ“, број 52/08), Министарство пољопривреде и руралног развоја, расписује Јавни конкурс за додјелу ловишта на коришћење.

21.01.2015.

Одговор господину Комару на тескт објављен у ДН “Побједа” 16.01.2015. - “Надлежни да установе ко фалсификује“

Господине Комар, Ви немате проблем са Министарством пољопривреде и руралног развоја, већ са истином. У томе је суштина.Могуће је да је господин Комар припадао парасистемима, па је из неких, њему познатих, разлога остао опсједнут парасистемима. Што се нас тиче, радимо транспарентно, настојимо да побољшамо систем, укључујемо велики број појединаца и институција ван министарства. То је јасно свакоме ко хоће да сагледа наш рад без опсесија и подметања.

12.01.2015.

Реаговање на тврдње господина Радована Комара везане за ловство, изречене у интервјуу у ДН "Побједа" са насловом "Законе пишу људи из парасистема“

Господин Комар износи неистине и обмањује црногорску јавност. У интервјуу који је дао ДН "Побједа" има свега, осим чињеница. Ово је само један у низу наступа господина Комара којима, током последњих 10 година, настоји да обесмисли све што Министарство предузима у циљу унапрјеђења стања у области ловства. Он то чини на начин као да је једини власник истине, као да су сви други у мраку, као да нико ништа не зна и не види. Мора да је тешко када човјек тако богате прошлости и високих моралних стремљења изгуби осјећај сврисходности. На тврдње господина Комара реаговали су и из Ловачког савеза ЦГ, као и стручњаци са међународних ловачких адреса, који су своја реаговања упућена ДН "Побједа", доставили Министарству пољопривреде и руралног развоја.