Manja slova Veća slova RSS

 

MPRR 

  MPRR

 

 


Lovstvo

15.11.2018.

Javni poziv za sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu

Na osnovu člana 15 stav 1 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG“, broj 41/18), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja o b j a v lj u j e

01.11.2018.

Lovci da riješe probleme u dijalogu u okviru organa lovačke organizacije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, povodom protestom iskazanog nezadovoljstva dijela članova Lovačke organizacije Podgorica, poziva sve članove i predstavnike rukovodstva te organizacije da na partnerski način i kroz dijalog riješe probleme u funkcionisanju organa te organizacije.

31.03.2017.

Predstavnici Direktorata za lovstvo Ministarstva poljoprivrede i nadležne inspekcije obišli mečad u prihvatilištu u Podgorici

Predstavnici Direktorata za lovstvo Ministarstva poljoprivrede i nadležne inspekcije obišli mečad u prihvatilištu u Podgorici

Dvoje mladunčadi mrkog medvjeda, koja su pronađena u rejonu planine Pusti Lisac, a koja su privremeno zbrinuta u prihvatilištu u Podgorici, dobrog su zdravstvenog stanja.

18.01.2017.

U lovištima sa povoljnijim vremenskim uslovima moguće organizovati lovne aktivnosti

U pojedinim lovištima na teritoriji Crne Gore, sa povoljnijim vremenskim prilikama, stiču se uslovi da se dozvoli organizovanje lovnih aktivnosti, uz dužnost korisnika lovišta da preduzme sve propisane mjere, sa posebnim akcentom na bezbjednost u lovu, u skladu sa propisima i planskim dokumentima.

07.01.2017.

Saopštenje: Zbog ekstremnih vremenskih uslova zabranjen lov

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava javnost, prije svega korisnike lovišta i lovce, da su shodno Zakonu o divljači i lovstvu stvoreni uslovi za privremenu zabranu lova na teritoriji cijele Crne Gore.

09.12.2015.

Saopštenje: Ministar Ivanović potpisao naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović potpisao je Naredbu o zabrani lova jarebice kamenjarke. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrenulo je postupak vezano za pokušaj državljanina Italije da prenese 20 odstrijeljenih jarebica kamernjaki i jedne šumske šljuke preko graničnog prelaza Luka Bar, a bez posjedovanja neophodne dokumentacije.

23.06.2015.

Pregled ponuda za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG” broj 52/08), a u vezi sa zaključkom Vlade Crne Gore sa sjednice od 12.02.2015. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisalo je Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje, koji je objavljen u dnevnom listu: „Pobjeda“ od 07.05.2015. godine i na sajtu Ministarstva.

06.05.2015.

Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG“, broj 52/08), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisuje Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje.

21.01.2015.

Odgovor gospodinu Komaru na teskt objavljen u DN “Pobjeda” 16.01.2015. - “Nadležni da ustanove ko falsifikuje“

Gospodine Komar, Vi nemate problem sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, već sa istinom. U tome je suština.Moguće je da je gospodin Komar pripadao parasistemima, pa je iz nekih, njemu poznatih, razloga ostao opsjednut parasistemima. Što se nas tiče, radimo transparentno, nastojimo da poboljšamo sistem, uključujemo veliki broj pojedinaca i institucija van ministarstva. To je jasno svakome ko hoće da sagleda naš rad bez opsesija i podmetanja.

12.01.2015.

Reagovanje na tvrdnje gospodina Radovana Komara vezane za lovstvo, izrečene u intervjuu u DN "Pobjeda" sa naslovom "Zakone pišu ljudi iz parasistema“

Gospodin Komar iznosi neistine i obmanjuje crnogorsku javnost. U intervjuu koji je dao DN "Pobjeda" ima svega, osim činjenica. Ovo je samo jedan u nizu nastupa gospodina Komara kojima, tokom poslednjih 10 godina, nastoji da obesmisli sve što Ministarstvo preduzima u cilju unaprjeđenja stanja u oblasti lovstva. On to čini na način kao da je jedini vlasnik istine, kao da su svi drugi u mraku, kao da niko ništa ne zna i ne vidi. Mora da je teško kada čovjek tako bogate prošlosti i visokih moralnih stremljenja izgubi osjećaj svrishodnosti. Na tvrdnje gospodina Komara reagovali su i iz Lovačkog saveza CG, kao i stručnjaci sa međunarodnih lovačkih adresa, koji su svoja reagovanja upućena DN "Pobjeda", dostavili Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.