Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

На Орјену акција пошумљавања у оквиру кампање – „За сваког становника Црне Горе по садница“

Датум објаве: 15.11.2018 08:57 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Управе за шуме, у петак, 16. новембра, учествоваће у акцији пошумљавања на подручју Херцег Новог, која се реализује у оквиру акције која се ових дана спроводи широм Црне Горе под слоганом „За сваког становника по једна садница“.

Министарство на овај начин наставља са промовисањем приступа укључивања шире друштвене заједнице у конкретне активности на терену, а који је промовисан у понедјељак у Бијелом Пољу на акцији пошумљавања у којој је учествовао потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић.

Акција садње одржаће се на Орјену, на локалитету Врбањ,  са почетком у 11,00х

У акцији ће учествовати државни секретар за шумарство, ловство и дрвну индустријиу у Министарству пољопривреде Милосав Анђелић, са сарадницима, затим представници Управе за шуме, Агенције за развој и заштиту Орјена из Херцег Новог,  представници ловачког удружења “Орјен” , ученици ЈУСМШ “Иван Горан Ковачић”, планинарска секција Основне школе “ Милан Вуковић”  Херцег Нови, као и чланови извиђачког одреда “Орјен”- Херцег Нови.

Подсјећамо да је Влада Црне Горе, у оквиру бројних активности за очување и унапређење шумских ресурса, опредијелила 200.000 еура за пошумљавање на цијелој територији државе. У јесењој садњи, на простору свих подручних јединица Управе за шуме, биће посађено 630.000 садница, аутохтоних врста дрвећа.

 

Позивамо представнике медија да присуствују акцији пошумљавања на Орјену.