Manja slova Veća slova RSS
>

Kontrola sječe šuma i prometa drvnih sortimenata nastavljena u Rožajama

Datum objave: 27.01.2017 19:24 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici međuresorske operativne radne grupe formirane sa ciljem da sprovodi kontinuirane aktivnosti na ispitivanju legalnosti prometa drvnih sortimenata u Crnoj Gori boravili su danas u Rožajama.

Članovi radne grupe koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, inspekcijskih, carinskih i poreskih organa, kao i policije na sastanku sa predstavnicima područne jedinice Uprave za šume u Rožajama kontrolisali su evidenciju vezanu za izdavanje dokumentacije za odobravanje sječe, uvjerenja o porijeklu, kao i promet drvnih sortimenata.

Odgovornim u područnoj jedinici ukazano je na potrebu striktnog praćenja realizacije koncesionih ugovora u postupku raspolaganja drvnom masom i u dijelu poštovanja odredbi ugovora vezanih za preradu u sopstvenim kapacitetima. Zatraženo je da u slučajevima njihovog neizvršenja od strane koncesionara predloži neodložno raskidanje.

Sastanku su prisustvovali generani direktor Direktorata za šumarstvo i drvnu industriju Adem Fetić koji je i koordinator Radne grupe, i direktor Uprave za šume Nusret Kalač.

Međuresorska radna grupa nastaviće u kontinuitetu aktivnosti na kontroli, kako bi se evidentirale sve devijacije i eliminisale mogućnosti zloupotrebe i nelegalnog prometa. U tom cilju, radna grupa nastaviće sa aktivnostima i na ostalim punktovima u Crnoj Gori, od graničnih do mjesta otpremanja drvnih sortimenata i sječe u šumi.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja