Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RCG mr Milutin Simović primio atašea za poljoprivredu Ambasade SAD u Beogradu dr Hasana Ahmeda

Datum objave: 06.07.2005 17:10 | Autor: Poljoprivreda i agroindustrija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Milutin Simović, primio je danas u Podgorici atašea za poljoprivredu Ambasade SAD u Beogradu dr Hasana Ahmeda.

Tokom razgovora, analizirana je dosadašnja saradnja između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore u oblasti poljoprivrede, pri čemu je izraženo obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima i značajnom ukupnom podrškom koju SAD, preko USDA i USAID, pružaju sprovođenju reformi i razvoju crnogorske poljoprivrede i seoskih područja.

Najavljen je početak novog projekta Podrška uspostavljanju modernog tržišnog informacionog sistema, čija će realizacija otpočeti u septembru ove godine. Riječ je o veoma važnom segmentu ukupnog informacionog sistema u poljoprivredi, koji će omogućiti prikupljanje svih relevantnih tržišnih informacija o osnovnim proizvodima crnogorske poljoprivrede. Te će informacije biti dostupne širokom krugu korisnika, uključujući i odgovarajuće međunarodne institucije.