Мања слова Већа слова РСС

МПРР 

 
МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Шумарство

04.06.2015.

Јавни позив за давање шума на коришћење продајом дрвета у дубећем стању за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је Јавни позив за давање шума у државној својини на коришћење, продајом дрвета у дубећем стању, за 2015. годину. Предмет јавног позива су шуме које се дају на коришћење у складу са извођачким пројектима за ПЈ Пљевља, Рожаје, Жабљак, Колашин, Плужине, Бијело Поље, Никшић, Подгорица, Даниловград и Мојковац.

16.05.2015.

Саопштење: Израелски ККЛ-ЈНФ заинтересован за сарадњу са Црном Гором

Саопштење: Израелски ККЛ-ЈНФ заинтересован за сарадњу са Црном Гором

На позив министра пољопривреде Црне Горе, проф. др Петра Ивановића, делегација ККЛ-ЈНФ из Израела боравила је вишедневној посјети Црној Гори. Циљ посјете је разматрање могућности за реализацију више заједничких програма који се односе на превенцију и контролу шумских пожара, побољшање здравља шума и пошумљавање непошумљеног земљишта. Представници ККЛ-ЈНФ обишли су више шумских подручја и разговарали са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, Управе за шуме, Мониторинга за шумарство, као и са више концесионара.

28.04.2015.

Саопштење: Министар Ивановић обишао концесионаре шума са подручја општине Пљевља

Саопштење: Министар Ивановић обишао концесионаре шума са подручја општине Пљевља

Министарство пољопривреде руралног развоја наставиће да заводи ред у области концесија на шуме у државном власништву и да подржава пројекте у области дрвопрераде који доносе инвестиције, нова радна мјеста и извоз производа од дрвета, казао је министар проф.др Петар Ивановић приликом радне посјете Општини Пљевља, гдје је посјетио компанију Вектра Јакић и два мања концесионара – фирме Марадом и Јавор Интернатионал.

28.04.2015.

Јавни позив за надметање за продају дрвета у дубећем стању, санитарна сјеча

На основу члана 77 Закона о шумама (‘’Сл.лист ЦГ’’ бр.74/10) и члана 9 Уредбе опродаји и давању у закуп ствари у државној имовини (‘’Службени лист ЦГ’’ бр.44/10), Плана санације шума деградираних шумским пожарима у 2012. години и Закључка Владе ЦГ број 08-518 од 02.04.2015. године, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

25.03.2015.

Саопштење: У Будви отворен 39.Сајам намјештаја

Саопштење: У Будви отворен 39.Сајам намјештаја

На Јадранском сајму у Будви данас је отворен 39. Сајам намјештаја, на коме је своје производе представило око 90 произвођача, од којих је скоро 70 било из Црне Горе. Сајам се одржава под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја за које је посебно важна чињеница да је ове године значајно већи број домаћих прерађивача и произвођача намјештаја препознао значај учешћа на овој манифестацији.

21.03.2015.

Министарство пољопривреде и руралног развоја низом активности обиљежило Свјетски дан шума – 21. март

Министарство пољопривреде и руралног развоја низом активности обиљежило Свјетски дан шума – 21. март

Министарство пољопривреде и руралног развоја обиљежило је данас 21. март - Свјетски дан шума. Учесници округлог стола које је организовало Министарство подсјетили су на све аспекте значаја шума у Црној Гори и свијету, указали на ризике и могуће негативне последице девастације шумских подручја, значаја одрживог коришћења шума, али и на оно што као друштво и појединци можемо учинити да се шумски ресурси сачувају за будуће генерације и увећају. У акцији пошумљавања платоа испред основне школе „Драгиша Ивановић“ запослени у Министарству, заједно са представницима дипломатског кора у Црној Гори, учесницима округлог стола и студентима Универзитета Доња Горица, посадили су 100 садница.

17.03.2015.

Делегација НР Кине током посјете Црној Гори упозната за потенцијалима сектора шумарства

Делегација НР Кине током посјете Црној Гори упозната за потенцијалима сектора шумарства

Чланови државне делегације Народне Републике Кине, након посјете Црној Гори, изразили су очекивање да ће кинески инвеститори бити заинтересовани за улагања у сектор дрвопрераде, с обзиром на потенцијале у црногорском шумарству и повољан пословни амбијент у тој области.

15.03.2015.

Одговор МПРР Радошу Шућуру на реаговање објављено у Пљеваљским новинама насловљено "Умјесто празне приче ријешимо проблем"

У реаговању Министартсва пољопривреде и руралног развоја објављеном под насловом “Три промашаја директора Шућура”, јасно и аргументовано, демантовали смо све неистине изнијете у пробитном тексту, а које се односе на положај малих концесионара у Пљевљима и политику у сектору шумарства. Како су нам добро познати манири господина Шућура, не изненађује нас што се поново огласио.У тексту “Умјесто празне приче ријешимо проблем” на преко половине стране Пљеваљских новина, господин Шућур умјесто да докаже своје тврдње, наставља са оптужбама, полемише са самим собом, и замјеном теза наставља са већ демантованим оптужбама.

20.02.2015.

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Иницијатива за повезивање шумарских сектора балканских земаља добила је и формални смисао потписивањем Меморандума о разумијевању, на Балканском шумарском форуму који се одржавао од 17. до 20. фебруара у Софији(Бугарска). Црногорску делегацију предводио је генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију Адем Фетић.

15.02.2015.

Реаговање МПРР поводом тврдњи директора Управе за шуме Радоша Шућура у "Пљеваљским новинама" у тексту насловљеном "Без продужења уговора малим концесионарима губи се око 200 радних мјеста

"Није истина да је Министарство пољопривреде и руралног развоја одговорно за раскид уговора са два пљеваљска концесионара на шуме, као што тврди господин Шућур у изјави Пљеваљским новинама, покушавајући да са себе скине одговорност. Продужење уговора могла је да иницира Управа за шуме, четири године од дана потписивања уговора са концесионарима. Међутим, то није учинила. Посебно лицемјерство господин Шућур показује када се брине за радна мјеста у дрвној индустрији, јер док се господин Шућур питао, највећи дрвопрерађивачи у Пљевљима, па и Црној Гори, одлазили су у стечај, а радници на биро рада".