Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Radionice u okviru projekta Formulcija i implementacija Nacionalnog akcionog plana borbe protiv bespravne sječe i drugih bespravnih šumskih radnji u Crnoj Gori

Datum objave: 06.04.2009 12:29 | Autor: A umarstvo

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta Formulcija i implementacija Nacionalnog akcionog plana borbe protiv bespravne sječe i drugih bespravnih šumskih radnji u Crnoj Gori koji finansira Svjetska Banka, u periodu od 6 do 8 aprila 2009. u hotelu Evropa u Podgorici odražaće se dvije radionice.

Prva radionica (6 i 7 april) Mehanizmi šumskog monitoringa i kontrole za suzbijanje protivpravnih sječa obradiće sljedeće teme: Upravljanje i kontrola koncesionim sistemima; razmatranje mehanizama šumskog monitoringa i potvrda legalnosti drveta i drvne građe i metodologija otkrivanja protivpravnih sječa u Crnoj Gori.

Druga radionica (8 april) Monitoring i evaluacija procesa implementacije Nacionalnog akcionog plana će detaljnije obraditi sisteme monitoringa i evaluacije, kao i mehanizme uključivanja interesnih grupa u proces implementacije dokumenta Nacionalni akcioni plan za borbu protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu, čiji je nacrt urađen u okviru projekta.

Predavači na radionicama će biti predstavnici konsultantske firme Intercooperation iz Švajcarske.

Download