Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
04.06.2015

U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

U Abu Dabiju potpisan Sporazum o kreditiranju crnogorske poljoprivrede sa Abu Dabi Fondom za razvoj

U sjedištu Abu Dabi Fonda za razvoj (ADFD) u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata danas je potpisan Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara. Sa predstavnicima ADFD sporazum su potpisali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i direktor Investiciono razvojnog fonda CG dr Zoran Vukčević.14.05.2016.

Ministar Ivanović o kadrovskim promjenama na čelu pojedinih institucija

Ministar Ivanović o kadrovskim promjenama na čelu pojedinih institucija

„Poljoprivreda je suviše ozbiljna stvar da bi dopustili da pojedini neozbiljni ljudi, koji su iz različitih razloga, eto tako, završili u politici, upropaste njihov mukotrpan rad. Poljoprivreda se posljednjih godina, ipak, razvila u Crnoj Gori do mjere da sada ne smijemo da stanemo. To znači da ko god došao u Ministarstvo poljoprivrede i šta god se dešavalo na političkoj ravni ne smije da utiče na razvoj poljoprivrede“, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović tokom današnje posjete Golubovcima, odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za moguće posledice promjene čelnog čovjeka tog resora na započeti razvoj poljoprivrede.Aktuelnosti

30.05.2016.

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane i veterine između Crne Gore i Italije

Crna Gora će u procesu uspostavljanja funkcionalnog sistema bezbjednosti hrane i primjene standarda EU imati u narednom periodu još jaču podršku Italije. Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane, koji je danas u Podgorici potpisan između Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i nadležnih institucija Italije, unaprijediće saradnju stručnih službi, laboratorija i ostalih nadležnih institucija dvije zemlje.

više...
29.05.2016.

Potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti bezbjednosti hrane između Crne Gore i Italije

Crna Gora i Italija potpisaće u ponedjeljak 30. maja u Podgorici, Sporazum o saradnji u oblasti veterine i bezbjednosti hrane.

više...
27.05.2016.

Javna rasprava o nacrtu izvještaja strateške procjene uticaja na životnu sredinu nacrta strategije upravljanja vodama

Kako je članom 29 Zakona o vodama definisana obaveza izrade strateške procjene uticaja na životnu sredinu za strategiju i planove upravljanja vodama na vodnom području, odnosno dijelu vodnog područja, obavještavamo vas da će se u periodu 27.05.2016 – 27.06.2016 održati javna rasprava o Nacrtu izvještaja Strateške procjene uticaja na životnu sredinu Nacrta Strategije upravljanja vodama.

više...
26.05.2016.

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

U Podgorici predstavljen nacrt nacionalnog plana za održivu upotrebu pesticida

Srovođenjem nacionalnog plana za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja unaprijediće se ne samo zdravlje bilja, već i ljudi i životinja, ali i zaštita životne sredine, ocijenjeno je na skupu u Podgorici na kome su predstavnici Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Ministarstva poljoprivrede predstavili nacrt ovog dokumenta.

više...
25.05.2016.

Prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta u Podgorici

Prva javna prezentacija Nacrta zakona o sistemima kvaliteta biće održana sjutra, 26. maja, u Podgorici. Javna rasprava pokriće sve centralne opštine, a poziv da se informišu i daju sugestije i predloge upućen je poljoprivrednim proizvođačima, predstavnicima udruženja poljoprivrednika, naučnim institucijama kao i ostalim zainteresovanim stranama.

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR