Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.04.2016

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.
Aktuelnosti

14.08.2016.

Saopštenje o situaciji povodom bolesti kvrgave kože goveda

Nakon što su vakcinisana goveda u zaraženim i ugroženim područjima, nastavljena je intenzivna vakcinacija preostalih goveda na područjima označenim kao slobodna od bolesti kvrgave kože. Do jutros je vakcinisano 92 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

više...
13.08.2016.

Saopstenje Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove o situaciji bolesti kvrgave kože goveda

Skoro sva goveda na područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim od bolesti kvrgave kože su vakcinisana. U toku je vakcinacija i manjeg broja goveda u pojedinim domaćinstvima koja se nalaze u najudaljenijim područjima. Vakcinacija se sprovodi intenzivno na područjima koja su označena kao slobodna, tako da je do sada vakcinisano ukupno 86 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

više...
13.08.2016.

Prekinuta prepiska i priča Portala Antene M o zakopavanju goveda

Objavljujemo prepisku sa Portalom Antena M koji je objavio neprovjerenu informaciju o neadekvatnom zakopavanju zaraženih goveda, na osnovu fotografisanih životinjskih iznutrica u jednom bjelopoljskom selu. Osim komentara glavnog i odgovornog urednika Darka Šukovića povodom objavljenog teksta, objavljujemo odgovor direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković zatim odgovor gospodina Šukovića gospođi Daković u kome proziva i njene saradnike za odnose sa javnošću, kao i Odgovor PR Službe Ministarstva poljoprivrede, koji Antena M nije objavila.

više...
11.08.2016.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M.

Poštovani gospodine Šuković, Razumijemo da cilj opravdava sredstvo. Ali, nijedan cilj ne može biti toliko uzvišen da bi opravdao upotrebu nečasnih sredstava. A koliko su časne Vaše namjere, ostavljamo Vašim uvaženim čitaocima da zaključe. Takođe, razumijemo da se ne valja kačiti sa medijima, jer oružje je kod Vas. Ali, smatramo da časno radimo svoj posao, da dajemo sve od sebe da zaštitimo poljoprivredne proizvođače i da ne želimo da budemo nijemi glineni golubovi koje ćete da gađate Vašim oružjem.

više...
11.08.2016.

Vakcinisano više od 77 odsto populacije goveda u Crnoj Gori

Na teritoriji Crne Gore vakcinisano je više od 77 odsto ukupne populacije goveda. Taj procenat je veći i iznosi oko 99 odsto u područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim.

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR