Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.04.2016

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и пољопривредним произвођачима свечано је данас отворио нове просторије Директората за ИПАРД плаћања (ИПАРД Агенције). Тиме је испуњен важан предуслов за пуну акредитацију Агенције. Акредитацијом ИПАРД Агенције црногорским пољопривредницима биће омогућено коришћење средства из ИПАРД програма. Обезбјеђивање адекватног простора, дефинисаног стандардима ЕУ, снажна је порука у сусрет отварању преговора са ЕУ у поглављима у области пољопривреде.
Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

14.08.2016.

Саопштење о ситуацији поводом болести квргаве коже говеда

Након што су вакцинисана говеда у зараженим и угроженим подручјима, настављена је интензивна вакцинација преосталих говеда на подручјима означеним као слободна од болести квргаве коже. До јутрос је вакцинисано 92 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

више...
13.08.2016.

Саопстење Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове о ситуацији болести квргаве коже говеда

Скоро сва говеда на подручјима која су проглашена зараженим и угроженим од болести квргаве коже су вакцинисана. У току је вакцинација и мањег броја говеда у појединим домаћинствима која се налазе у најудаљенијим подручјима. Вакцинација се спроводи интензивно на подручјима која су означена као слободна, тако да је до сада вакцинисано укупно 86 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

више...
13.08.2016.

Прекинута преписка и прича Портала Антене М о закопавању говеда

Објављујемо преписку са Порталом Антена М који је објавио непровјерену информацију о неадекватном закопавању заражених говеда, на основу фотографисаних животињских изнутрица у једном бјелопољском селу. Осим коментара главног и одговорног уредника Дарка Шуковића поводом објављеног текста, објављујемо одговор директорице Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весне Даковић затим одговор господина Шуковића госпођи Даковић у коме прозива и њене сараднике за односе са јавношћу, као и Одговор ПР Службе Министарства пољопривреде, који Антена М није објавила.

више...
11.08.2016.

Реаговање директорице Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весне Даковић поводом коментара Дарка Шуковића на Порталу Антена М.

Реаговање директорице Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весне Даковић поводом коментара Дарка Шуковића на Порталу Антена М.

Поштовани господине Шуковић, Разумијемо да циљ оправдава средство. Али, ниједан циљ не може бити толико узвишен да би оправдао употребу нечасних средстава. А колико су часне Ваше намјере, остављамо Вашим уваженим читаоцима да закључе. Такође, разумијемо да се не ваља качити са медијима, јер оружје је код Вас. Али, сматрамо да часно радимо свој посао, да дајемо све од себе да заштитимо пољопривредне произвођаче и да не желимо да будемо нијеми глинени голубови које ћете да гађате Вашим оружјем.

више...
11.08.2016.

Вакцинисано више од 77 одсто популације говеда у Црној Гори

На територији Црне Горе вакцинисано је више од 77 одсто укупне популације говеда. Тај проценат је већи и износи око 99 одсто у подручјима која су проглашена зараженим и угроженим.

више...

Мултимедија

09.08.16 Одговор Весне Даковиц на питање о затрпавању усмрцених говеда
09.08.16 Одговор Весне Даковиц на питање новинара о потреби прогласења епидемије болести квргаве козе говеда
09.08.16 Изјава дир. Управе за безбједност хране Весне Даковиц поводом писања медија о неадекватном затрпавању обољелих говеда
22.07.16 Изјава Дарка Коњевица ген.дир Директората за рурални развој о позитивним ефектима политике МПРР
21.07.16 Излагање Весне Даковић, директорице Управе за безбједност хране поводом појаве болести квргаве козе говеда у ЦГ
21.07.16 Одговор на питање новинара везано за карактеристике болести
21.07.16 Одговор Сунчице Бољевић, ветеринара из Управе о могућности да се на тржишту појави месо или млијеко заражене животиње
07.07.16 Прва сједница Одбора за надгледање ИПАРД ИИ програма
30.05.16 Кадрови са потписивања Споразума о сарадњи у области безбједности хране измедју ЦГ и Италије
30.05.16 Изјава директорице Управе за безбједност хране Црне Горе Весне Даковић

На прагу ЕУ

 


Рибарство и ЕУ искуство Хрватске 

 

 

 ПРЕУЗИМАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈИХ ДОКУМЕНАТА

МПРР