Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
04.06.2015

У Абу Дабију потписан Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби Фондом за развој

У Абу Дабију потписан Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби Фондом за развој

У сједишту Абу Даби Фонда за развој (АДФД) у главном граду Уједињених Арапских Емирата данас је потписан Споразум о дугорочном кредитирању црногорске пољопривреде у износу од 50 милиона долара. Са представницима АДФД споразум су потписали министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и директор Инвестиционо развојног фонда ЦГ др Зоран Вукчевић.27.04.2016.

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и пољопривредним произвођачима свечано је данас отворио нове просторије Директората за ИПАРД плаћања (ИПАРД Агенције). Тиме је испуњен важан предуслов за пуну акредитацију Агенције. Акредитацијом ИПАРД Агенције црногорским пољопривредницима биће омогућено коришћење средства из ИПАРД програма. Обезбјеђивање адекватног простора, дефинисаног стандардима ЕУ, снажна је порука у сусрет отварању преговора са ЕУ у поглављима у области пољопривреде.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

29.04.2016.

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Годинама је горући проблем мјештана свих сеоских подручја општине Подгорица био искључење са водоводне мреже због неплаћених рачуна за утрошену струју. Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је половину дуга према Електропривреди Црне Горе, док ће преостали дио дуга измирити ЈП „Водовод“ у току следећих 10 година. Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић је добру вијест саопштио вечерас на скупу мјештана МЗ Барутана на чијем подручју је проблемом било погођен највећи број домаћинстава на подручју Главног града. На скупу одржаном у дому на Барутани присуствовали су и градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић и директор ЈП Водовода Филип Макрид.

више...
29.04.2016.

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

„Вријеме је за заједничко дјеловање како би се осигурала дугорочна будућност сектора рибарства, будући да се око 93% рибљег фонда у Медитерану претјерано искориштава“, казао је европски комесар за заштиту животне средине, поморска питања и рибарство, Кармену Вела на Министарској конференцији о управљању рибарством на Медитерану, која је окупила делегације из преко двадесет земаља, као и представнике разних међународних институција.

више...
28.04.2016.

Министар Ивановић посјетио ДКП

Министар Ивановић посјетио ДКП

Инвестиција у Нови дувански комбинат одвија се планираном динамиком. У завршној фази је ремонт машина и опреме. Почетак производње очекује се до 20. маја. У фабрици тренутно ради 34 запослена, док ће започињањем производње свих 66 бивших радника ДКП у стечају добити могућност да раде. Такође, створиће се простор за запошљавање још 20-так нових радника. Ускоро се очекује почетак радова на изградњи нове фабрике, саопштили су данас представници инвеститора арапске компаније БМЈ Индустиес ФЗ ЛЛЦ, који су заједно са министром пољопривреде и руралног развоја проф. др Петром Ивановићем обишли стару фабрику.

више...
28.04.2016.

Позив за јавну расправу о националном плану за одрживу употребу средстава за заштиту биља

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12) обавјештава заинтересовану јавност да

више...
27.04.2016.

Почела исплата старачких накнада за април

Почела је исплата старачких накнада за април 2016. године. За ову намјену Министарство пољопривреде и руралног развоја обезбиједило је потребна средства за све кориснике који имају право на исплату ове врсте подршке.

више...


На прагу ЕУ

 


Рибарство и ЕУ искуство Хрватске 

 

 

 ПРЕУЗИМАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈИХ ДОКУМЕНАТА

МПРР