Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
27.04.2016

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

У Подгорици свечано отворен простор ИПАРД Агенције

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и пољопривредним произвођачима свечано је данас отворио нове просторије Директората за ИПАРД плаћања (ИПАРД Агенције). Тиме је испуњен важан предуслов за пуну акредитацију Агенције. Акредитацијом ИПАРД Агенције црногорским пољопривредницима биће омогућено коришћење средства из ИПАРД програма. Обезбјеђивање адекватног простора, дефинисаног стандардима ЕУ, снажна је порука у сусрет отварању преговора са ЕУ у поглављима у области пољопривреде.21.06.2016.

У Кући меда додијељене кошнице пчеларима почетницима

У Кући меда додијељене кошнице пчеларима почетницима

Млади пчелари почетници, њих 80, потписали су данас у Кући меда у Даниловграду уговор о набавци кошница и пчелињих ројева, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја. По основу јавног позива који се реализује кроз Агробуџет за 2016. годину, млади пчелари ће добити три кошнице са пчелињим ројевима чиме Министарство наставља да пружа подршку младим људима заинтересованим да почну да се баве пчеларством.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

29.06.2016.

Измијењена и допуњена Инструкција за поступање у циљу спјечавања појаве болести квргаве коже говеда

Министарство пољопривреде и руралног развоја, на предлог Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, донијело је Измјене и допуне Инструкције за обавезно поступање у циљу спрјечавања појаве и ширења нарочито опасне заразне болести квргаве коже на територији Црне Горе са територије Републике Србије.

више...
29.06.2016.

Извјештај са јавне расправе о нацрту закона о уређењу тржишта пољопривредних производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 13. маја 2016. године, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона (Сл. лист ЦГ бр. 12/12), дало на јавну расправу Нацрт закона о уређењу тржишта пољопривредних производа, чији текст је објављен на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја и порталу е-управе.

више...
28.06.2016.

Извјештај са јавне расправе о нацрту закона о системима квалитета пољопривредних и прехрамбених производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 13. маја 2016. године, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона (Сл. лист ЦГ бр. 12/12), дало на јавну расправу Нацрт закона о системима квалитета пољопривредних и прехрамбених производа, чији текст је објављен на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја.

више...
27.06.2016.

Извјештај са расправе о процјени утицаја на животну средину за Нацрт стратегије управљања водама

У оквиру јавне расправе о Стратешкој процјени утицаја на животну средину Нацрта стратегије управљања водама Црне Горе данас је у просторијама старе зграде Владе одржан Округли сто на којем је заинтересована јавност могла да се упозна са документом.

више...
24.06.2016.

Европска агенција за безбједност хране(ЕФСА) објавила конкурс за стручну праксу

Европска агенција за безбједност хране(ЕФСА) расписала је Конкурс за обављање стручне праксе у тој институцији. У зависности од компетенција, кандидати, могу изабрати до два различита подручја: процјена ризика у животној средини, токсикологија, здравље и добробит животиња, биолошке опасности, исхрана, управљање и анализа података, односи са медијима, правни и регулаторни послови и други. Пријаве за конкурс могу се послати најкасније до поноћи 31. јула 2016. године.

више...


На прагу ЕУ

 


Рибарство и ЕУ искуство Хрватске 

 

 

 ПРЕУЗИМАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈИХ ДОКУМЕНАТА

МПРР