Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
04.06.2015

У Абу Дабију потписан Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби Фондом за развој

У Абу Дабију потписан Споразум о кредитирању црногорске пољопривреде са Абу Даби Фондом за развој

У сједишту Абу Даби Фонда за развој (АДФД) у главном граду Уједињених Арапских Емирата данас је потписан Споразум о дугорочном кредитирању црногорске пољопривреде у износу од 50 милиона долара. Са представницима АДФД споразум су потписали министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и директор Инвестиционо развојног фонда ЦГ др Зоран Вукчевић.14.05.2016.

Министар Ивановић о кадровским промјенама на челу појединих институција

Министар Ивановић о кадровским промјенама на челу појединих институција

„Пољопривреда је сувише озбиљна ствар да би допустили да поједини неозбиљни људи, који су из различитих разлога, ето тако, завршили у политици, упропасте њихов мукотрпан рад. Пољопривреда се посљедњих година, ипак, развила у Црној Гори до мјере да сада не смијемо да станемо. То значи да ко год дошао у Министарство пољопривреде и шта год се дешавало на политичкој равни не смије да утиче на развој пољопривреде“, казао је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић током данашње посјете Голубовцима, одговарајући на новинарско питање везано за могуће последице промјене челног човјека тог ресора на започети развој пољопривреде.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

30.05.2016.

Почиње „Караван традиционалних и органских производа“

Министарство пољопривреде и руралног развоја креће са реализацијом пројекта „Караван традиционалних и органских производа“. Пројекат има за циљ промоцију домаћих производа и шанси за развој агробизниса, а осмишљен је поводом обиљежавања јубилеја 10. година независности Црне Горе.

више...
30.05.2016.

Потписан Споразум о сарадњи у области безбједности хране и ветерине између Црне Горе и Италије

Потписан Споразум о сарадњи у области безбједности хране и ветерине између Црне Горе и Италије

Црна Гора ће у процесу успостављања функционалног система безбједности хране и примјене стандарда ЕУ имати у наредном периоду још јачу подршку Италије. Споразум о сарадњи у области ветерине и безбједности хране, који је данас у Подгорици потписан између Министарства пољопривреде и руралног развоја и надлежних институција Италије, унаприједиће сарадњу стручних служби, лабораторија и осталих надлежних институција двије земље.

више...
29.05.2016.

Потписивање споразума о сарадњи у области безбједности хране између Црне Горе и Италије

Црна Гора и Италија потписаће у понедјељак 30. маја у Подгорици, Споразум о сарадњи у области ветерине и безбједности хране.

више...
27.05.2016.

Јавна расправа о нацрту извјештаја стратешке процјене утицаја на животну средину нацрта стратегије управљања водама

Како је чланом 29 Закона о водама дефинисана обавеза израде стратешке процјене утицаја на животну средину за стратегију и планове управљања водама на водном подручју, односно дијелу водног подручја, обавјештавамо вас да ће се у периоду 27.05.2016 – 27.06.2016 одржати јавна расправа о Нацрту извјештаја Стратешке процјене утицаја на животну средину Нацрта Стратегије управљања водама.

више...
26.05.2016.

У Подгорици представљен нацрт националног плана за одрживу употребу пестицида

У Подгорици представљен нацрт националног плана за одрживу употребу пестицида

Сровођењем националног плана за одрживу употребу средстава за заштиту биља унаприједиће се не само здравље биља, већ и људи и животиња, али и заштита животне средине, оцијењено је на скупу у Подгорици на коме су представници Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде представили нацрт овог документа.

више...


На прагу ЕУ

 


Рибарство и ЕУ искуство Хрватске 

 

 

 ПРЕУЗИМАЊЕ НАЈТРАЖЕНИЈИХ ДОКУМЕНАТА

МПРР