Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Дарко Коњевић - генерални директор Директората за рурални развој

МПРРДарко Коњевић рођен је 1977. године у Бијелом Пољу. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета Црне Горе у Подгорици 2003. године - смјер Међународна економија. На истом факултету 2010. године магистрирао на постдипломским студијама Предузетничка економија, на тему “Улога приватног сектора у развоју привреде с освртом на Црну Гору”.

У периоду од 2001. до 2013. године био је ангажован у Монтенегро Бизнис Алијанси (МБА), на пословима менаџера и извршног директора. Посједује вишегодишње искуство у вођењу организације и раду на пројектима. Учествовао у раду више радних група за измјену законске регулативе. Радио на повезивању приватног сектора и Владе у циљу елиминисања бизнис баријера.

Радио на више пројеката као консултант укључујући и пројекат Гиљотине прописа гдје је ангажован од стране Међународне финансијске корпорације (ИФЦ). Задужен је био за економску анализу прописа. Радио је на пројектима унапређења пословног окружења у Црној Гори. Посједује значајно искуство у раду са донаторским организацијама.

Од 2013. године је в.д. помоћника министра за рурални развој, а од 2014. године генерални директор Директората за рурални развој.

Говори енглески језик.

Ожењен је и има кћерку.