Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Darko Konjević - generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj

MPRRDarko Konjević rođen je 1977. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici 2003. godine - smjer Međunarodna ekonomija. Na istom fakultetu 2010. godine magistrirao na postdiplomskim studijama Preduzetnička ekonomija, na temu “Uloga privatnog sektora u razvoju privrede s osvrtom na Crnu Goru”.

U periodu od 2001. do 2013. godine bio je angažovan u Montenegro Biznis Alijansi (MBA), na poslovima menadžera i izvršnog direktora. Posjeduje višegodišnje iskustvo u vođenju organizacije i radu na projektima. Učestvovao u radu više radnih grupa za izmjenu zakonske regulative. Radio na povezivanju privatnog sektora i Vlade u cilju eliminisanja biznis barijera.

Radio na više projekata kao konsultant uključujući i projekat Giljotine propisa gdje je angažovan od strane Međunarodne finansijske korporacije (IFC). Zadužen je bio za ekonomsku analizu propisa. Radio je na projektima unapređenja poslovnog okruženja u Crnoj Gori. Posjeduje značajno iskustvo u radu sa donatorskim organizacijama.

Od 2013. godine je v.d. pomoćnika ministra za ruralni razvoj, a od 2014. godine generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj.

Govori engleski jezik.

Oženjen je i ima kćerku.