Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Данијела Столица - генерални директор Директората за пољопривреду и рибарство

МПРРДанијела Столица рођена је 1979. године у Котору.  Дипломирала је 2005. године, на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, на смјеру заштита биља и прехрамбених производа.

Мастер студије за одрживу пољопривреду и развој руралних подручја Јадранско-јонског басена (валоризација типичних пољопривредних производа) завршила је  2006. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Болоњи.  

У Министарству пољопривреде и руралног развоја у радном односу је од 2007. године гдје је обављала функцију савјетника у сектору за међународну сарадњу и ЕУ интеграције.  Од 2010. године радила је као самостални савјетник за комуникације у сектору за рурални развој, а од 2011. године шеф кабинета Министра пољопривреде и руралног развоја. Током свог ангажмана, учествовала је у раду и кординацији  разних радних група Владе Црне Горе у процесу европских интеграција.

Од 2013. године је в.д. помоћника министра за пољопривреду и рибарство, а од 2014. године генерални директор Директората за пољопривреду и рибарство.  

Члан је преговарачког тима за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији за поглавља 11-Пољопривреда и рурални развој, 12- Безбједност хране, ветеринарство и фитосанитрани надзор и 13- Рибарство.

Говори енглески, користи се  италијанским језиком.