Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Благота Радуловић - генерални директор Директората за ИПАРД плаћања

МПРРБлагота Радуловић рођен је 1985. године на Цетињу. Средњу школу завршио је у Калифорнији, у граду Сан Луис Обиспо. Дипломирао је на Универзитету “Поинт Лома” у Сан Дијегу (Калифорнија), 2008. године, у области Бизнис администрација. Исте године уписује постдипломске студије на Факултету за међународну економију, финансије и бизнис на Универзитету Доња Горица, област Бизнис и предузетништво.

Прво запослење Радуловић је имао за вријеме факултетских студија. Од 2004. године радио је као сарадник у производњи у винарији „Мартин Wеyрцих Wинерy“, у Пасо Роблесу, у Калифорнији. У истој компанији, од 2006. до 2008. године радио је као менаџер продаје.

Од септембра 2008. године  до јануара 2013. године радио је као пројектни менаџер у Агенцији Црне Горе за промоцију страних инвестиција (МИПА), на изради анализа пољопривредног сектора у Црној Гори (у оквиру промоције пољопривреде) као и на водјењу пројеката у сарадњи са међународним партнерима.

Током 2010. године био је члан радне групе за развој голфа у Црној Гори, а од 2011. до 2012. члан Стручног тима за праћење инвестиција у туризму.

Током 2012. године био је члан и групе за припрему преговора за поглавље 20. Предузетништво и индустрија.

У јануару 2013. године прелази у Министарство пољопривреде и руралног развоја гдје обавља функцију помоћника министра, за успостављање агенције за плаћања у пољопривреди. Генерални директор Директората за ИПАРД плаћања постаје 2014. године.

Страни језици: Говори енглески, користи се италијанским језиком.