Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
27.04.2016

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.
Aktuelnosti

19.10.2016.

Lista kandidata NVO za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavljuje

više...
14.10.2016.

Rašku Konjeviću i SDP važnije da blokiraju isplatu premija poljoprivrednicima nego da sprovode zakon

Ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja iz redova SDP-a Raško Konjević, blokirao je isplatu premija i drugih sredstava agrobudžetske podrške poljoprivrednim proizvođačima.

više...
13.10.2016.

Saopstenje: Počela isplata premija za stočarstvo

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava da je počelo sa isplatom premija u stočarstvu u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i mjerom “Direktna podrška stočarskoj proizvodnji”.

više...
10.10.2016.

Najava radionice na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore u saradnji sa Evropskom banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) organizuje radionicu na temu „Oznake kvaliteta – sistem garancije i komunikacije za jacanje konkurentnosti proizovda“, koja je dio aktivnosti projekta „Unapređenje standarda kvaliteta proizvoda od mesa u Crnoj Gori i razmjena iskustava zemalja Zapadnog Balkana’’. Radionica se organizuje u cilju pružanja podrške razvoju efikasnijjeg vrijedonosnog lanca u sektoru proizvodnje i prerade mesa i većoj konkurentnosti proizvoda, proširenju izvoznih mogućnosti i povećanju ekonomskih prihoda u sektoru.

više...
10.10.2016.

Radionica na temu “Izazovi mliječnog govedarstva“

Ambasada Kraljevine Holandije, Odjeljenje za poljoprivredu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Upravom za bezbjednost hrane organizuje radionicu na temu: “Izazovi mliječnog govedarstva”. Radionica će biti održana u utorak, 11. oktobra 2016. godine, od 10:00 – 14:00h u Nikšiću, u “Tehnopolis“ –u, ulica Radoja Dakića bb.

više...


Na pragu EU

 


Ribarstvo i EU iskustvo Hrvatske 

 

 

 PREUZIMANJE NAJTRAŽENIJIH DOKUMENATA

MPRR