Manja slova Veća slova RSS


 

MPRR 

 

 

MPRR


Stočarstvo

27.04.2015.

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Budva i Bar upoznati su u petak, 24.aprila, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

17.04.2015.

Saopštenje: Agrobudžetska podrška predstavljena proizvođačima iz Pljevalja

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Pljevlja upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

16.04.2015.

Saopštenje: Prezentacija agrobudžetske podrške za proizvođače iz Nikšića

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Nikšić upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.

04.04.2015.

Veterinarska uprava donijela uputstvo za kretanje preživara i kontrolu na stočnim pijacama

Veterinarska uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja donijela je danas, 4. aprila, Stručno uputstvo o uslovima za kretanje (premještanje) preživara i mjerama za kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja radi zaštite zdravlja peživara od bolesti plavog jezika. Ovim su stvoreni uslovi za “otvaranje” stočnih pijaca i za promet preživara, ali uz kontrolisano kretanje (premještanje) i kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja, shodno novom uputstvu.

03.04.2015.

Saopštenje: Poljoprivrednici sa područja Danilovgrada upoznati sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu

Saopštenje: Poljoprivrednici sa područja Danilovgrada upoznati sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za ovu godinu

Poljoprivrednicima sa područja Danilovgrada danas su predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu. Poljoprivredne proizvođače, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu, su upoznali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i savjetodavnih službi. Prezentovane su mjere podrške za biljnu i stočarsku proizvodnju sa osvrtom na kriterijume prihvatljivosti i procedure prijave. Naznačene su novine, u odnosu na prošlogodišnju podršku, koje imaju za cilj da dodatno stimulišu razvoj crnogorske poljoprivrede.

02.04.2015.

Saopštenje: Poljoprivrednicima iz Podgorice predstavljene mjere Agrobudžeta za 2015. godinu i proces usklađivanja sa EU politikom

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Podgorica informisani su detaljnije o mogućnostima za podršku iz Agrobudžeta za 2015. u svim sektorima proizvodnje. Na info-radionicama održanim u Tuzima i Golubovcima, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i avjetodavnih službi predstavili su mjere podrške, u dijelu u dijelu prihvatljivih investicija, visine podrške, potrebne dokumentacije i načina podnošenja zahtjeva.

31.03.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN “Dnevne novine” pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”

Porodica Kulinović, majka Nada i sin Vjekoslav, iznijeli su niz neistina i istovremeno niz neargumentovanih optužbi na račun Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u izjavama datim za DN “Dnevne novine”, u tekstu objavljenom 27. marta ove godine, pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”.

31.03.2015.

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

U procesu uspostavljanja efikasnog sistema bezbjednosti hrane u Crnoj Gori, u skladu sa EU standardima, nećemo praviti kompromise, jer je to pitanje ne samo ispunjavanja obaveza iz procesa pristupanja EU, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda, nego i zaštite, očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom otvaranja okruglog stola posvećenog temi „Bezbjednost hrane“.