Manja slova Veća slova RSS


 

MPRR 

 

MPRR


Stočarstvo

29.06.2015.

Saopštenje: Na Njegovuđi održana smotra priplodnih konja, nagrađeno 40 vlasnika

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno, već 90 godina, održava 28. juna na Njegovuđi u opštini Žabljak održana je i juče, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.06.2015.

Najava: Ministarstvo i ove godine podržalo smotru priplodnih konja koja se sjutra održava na Njegovuđi

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno održava svake godine 28. juna, na Njegovuđi u opštini Žabljak, biće održana sjutra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na smotri će učestvovati poljoprivredni proizvođači sa svojim priplodnim grlima, sa područja četiri opštine: Žabljak, Šavnik, Mojkovac i Pljevlja.

24.06.2015.

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Fabrika stočne hrane u Spužu, koja je do nedavno bila u stečaju, dobila je novog vlasnika – firme "Agromont" i "Agroglob". Započeta je realizacija investicije vrijedne 1,5 miliona eura. Prve isporuke stočne hrane očekuju se do kraja godine. Pokretanjem proizvodnje stočne hrane zadovoljiće se potrebe živinarske farme u Martinićima, koju je prethodno, takođe iz stečaja, kupio "Agromont". Stočna hrana biće dostupna i crnogorskim farmerima.

21.06.2015.

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji

Saopštenje: Grupa crnogorskih poljoprivrednika otputovala u studijsku posjetu Austriji

Poljoprivredni proizvođači koji se bave stočarskom proizvodnjom, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, studenata i medija, njih 46, otputovali su jutros u višednevnu studijsku posjetu Austriji.

27.04.2015.

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Mjere podrške iz Agrobudžeta za 2015. Predstavljene proizvođačima iz Bara i Budve

Poljoprivredni proizvođači sa područja opština Budva i Bar upoznati su u petak, 24.aprila, sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju i ribarstvo.

21.04.2015.

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Saopštenje: U organizaciji FAO, EBRD i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održana konferencija u Podgorici

Crnogorski proizvodi od mesa mogu postati još konkuretniji na domaćem i tržištu EU ukoliko se njihov kvalitet bude unapređivao u skladu sa politikama u toj oblasti, među kojima su uvođenje određenih standarda kvaliteta, razvoj geografskih oznaka i oznaka tradicionalnih specijaliteta, ocijenjeno je danas na skupu u Podgorici koji su organizovali Organizacija UN za hranu i poljoprivredu(FAO), Evropska banka za obnovu i razvoj(EBRD), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Univerzitet Donja Gorica(UDG).

17.04.2015.

Saopštenje: Agrobudžetska podrška predstavljena proizvođačima iz Pljevalja

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Pljevlja upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

16.04.2015.

Saopštenje: Prezentacija agrobudžetske podrške za proizvođače iz Nikšića

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Nikšić upoznati su danas sa mjerama podrške iz Agrobudžeta za 2015. godinu koje se odnose na biljnu i stočarsku proizvodnju.

14.04.2015.

Saopštenje: Počela osma kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Veterinarska uprava obavještavaju javnost da je danas počela proljećna oralna vakcinacija lisica, koja se sprovodi vazdušnom distribucijom vakcina-mamaca, u cilju iskorjenjivanja bjesnila divljih životinja na teritoriji Crne Gore.

04.04.2015.

Veterinarska uprava donijela uputstvo za kretanje preživara i kontrolu na stočnim pijacama

Veterinarska uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja donijela je danas, 4. aprila, Stručno uputstvo o uslovima za kretanje (premještanje) preživara i mjerama za kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja radi zaštite zdravlja peživara od bolesti plavog jezika. Ovim su stvoreni uslovi za “otvaranje” stočnih pijaca i za promet preživara, ali uz kontrolisano kretanje (premještanje) i kontrolu preživara na mjestima za promet i okupljanje životinja, shodno novom uputstvu.