Мања слова Већа слова РСС


 

МПРР 

 

 

МПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сточарство

07.11.2019.

Додатна подршка сточарима: Исплаћено још 211 хиљада еура за издиг стоке на катун

Додатна подршка сточарима: Исплаћено још 211 хиљада еура за издиг стоке на катун Трећина црногорских сточара који су прије двије седмице добили премије за стоку у укупном износу од 2,3 милиона еура, остварило је право и на додатну подршку - премије за издиг стоке на катун.

25.10.2019.

Саопштење за медије: Фармерима исплаћено нових 2,3 милиона еура бесповратне подршке

Министарство пољопривреде и руралног развоја, уважавајући потребе пољопривредних произвођача, убрзало је процедуру и у једном дану, прије рока предвиђеног Агробуџетом, црногорским сточарима исплатило премије за стоку.

17.07.2019.

Сточарима исплаћене премије за приплодне назимице и крмаче, лиценциране бикове, лиценциране пастуве и за утовљену јунад у првој половини 2019. године

Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је држаоцима животиња премије за приплодне назимице и крмаче, лиценциране бикове, лиценциране пастуве и за утовљену јунад. Премиеј су исплаћене за прву половину године држаоцима који су испунили услове предвиђене Агробуџетом за 2019. годину

15.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству  за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину.

11.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, кроз Агробуџет за 2019. годину објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину.

08.03.2019.

Савјетодавци у Тузима: Помоћ произвођачима да искористе подршку и унаприједе квалитет производа

Савјетодавци у Тузима: Помоћ произвођачима да искористе подршку и унаприједе квалитет производа

Подршка коју је Министарство пољопривреде и руралног развоја опредијелило овогодишњим Агробуџетом за унапређење прераде млијека на газдинствима и квалитета млијека и мљечних производа биле су тема радионице одржане у Тузима. Радионица је организована као посебна тематска, након што је цјелокупан Агробуџет представљен раније у тој општини.

06.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2019

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за 2019

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење квалитета сировог млијека за ову годину.

04.03.2019.

Радионица за фармере на тему подизања квалитета млијека и прераде на газдинству

Одјељење за савјетодавне послове у области сточарства Министарства пољопривреде и руралног развоја организоваће у уторак, 5. марта, радионицу за пољопривредне произвођаче са територије Берана, Андријевице, Плава и Гусиња на теме “Прерада млијека на газдинству” и “Хигијена млијека и поступци након муже”.

28.02.2019.

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Од 1. марта предају се захтјеви за премије у сточарској производњи за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја и у 2019. години наставља подршку сточарској производњи кроз мјере које се односе на директну подршку по грлу (премије за краве и приплодне јунице, овце и козе), одрживо коришћење планинских пашњака (издиг стоке на катуне), као и премије за стеоне јунице у чистој раси. Од ове године године подршка се даје за супрасне назимице и крмаче у чистој раси.

18.02.2019.

Процедура реализације мјере 1.1.1 директна плаћања у сточарској производњи - тов јунади, бикова и волова

Тов јунади све више добија на значају, будући да се тов одвија како у интензивним, тако и у екстензивним системима узгоја. Највећи дио укупне производње меса у Црној Гори добија се од преживара и то од говеди око 37%.