Мања слова Већа слова РСС

МПРР






  

МПРР

 

 



 

 


Интервју савјетинице за органску производњу МПРР Андријане Ракочевић на сајму - Тецх & Био, Француска


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Органска производња

08.05.2014.

Најава: Радионица о органској производњи и заштити производа ознакама у Бијелом Пољу

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са националним сертификационим тијелом Монтеорганика, одржаће сјутра, 09. маја, у 12,00х у СО Бијело Поље, радионицу за пољопривредне произвођаче са подручја те општине на теме органске производње и заштите производа ознакама.

10.04.2014.

Најава: Радионица о органској производњи и заштити производа ознакама у Пљевљима

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са националним сертификационим тијелом Монтеорганика, одржаће сјутра, 11. априла, у 11,00х, у СО Пљевља, радионицу за пољопривредне произвођаче са подручја Пљеваља и Жабљака, на теме органске производње, као и заштите производа ознакама.

27.03.2014.

Најава: Органска производња и заштита производа теме предавања у Плужинама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и националног сертификационог тијела Монтеорганике одржаће сјутра, 28. марта, у 11,00х, у Општини Плужине предавање пољопривредним произвођачима из тог краја, на теме органске производње и заштите производа ознакама, која је дефинисана посебним законом. На подручју Плужина за сада има три произвођача који су ушли у процес органске производње, али, према информацијама које има Министарство, значајан број осталих пољопривредника из те општине заинтересован је да почне да се бави том врстом производње.

12.03.2014.

Најава: Едукација о органској производњи за произвођаче из приморских градова

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће у петак, 14. марта, радионицу о органској производњи за пољопривредне произвођаче са подручја Будве, Тивта, Котора и Херцег новог. Радионица ће бити одржана у 12,00х, у згради Општине Херцег Нови.

06.03.2014.

Најава: Предавањем у Никшићу почиње едукација о органској производњи

Пољопривредни произвођачи са подручја Никшића и Шавника, који се баве органском производњом или су заинтересовани да уђу у процес сертификације, имаће прилику да се детаљно информишу на ту тему, на радионици која ће се одржати 07. марта, у 11х, у сали СО Никшић.

03.01.2014.

Број органских произвођача порастао у 2013. години

Интересовање пољопривредника у Црној Гори за органску производњу расте посљедњих година, о чему свједочи пораст броја произвођача који су ушли у процес органске производње, као и броја сертификованих произвођача. Према подацима Министарства пољопривреде и руралног развоја, од 2006. године када је било 7 регистрованих органских произвођача, 2013. регистровано је 160 произвођача, док је 21 сертификован.