Мања слова Већа слова РСС

МПРР


  

МПРР

 

  

 


Интервју савјетинице за органску производњу МПРР Андријане Ракочевић на сајму - Тецх & Био, Француска


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Органска производња

22.09.2015.

Саопштење: Органски произвођачи посјету Француској започели обиласком фарми

Саопштење: Органски произвођачи посјету Француској започели обиласком фарми Током првог дана студијске посјете Француској органски произвођачи из Црне Горе обишли су органске фарме у покрајини Дроме и разговарали са представницима кооперативе која окупља преко 350 чланова органских произвођача који раде заједно. Искуства власника фарми и модел функционисања кооперативе увјерили су наше произвођаче да треба даље развијати органску производњу, јер је ријеч о производима који се све више траже на тржишту ЕУ, као и да је значај квалитетног удруживања од пресудне важности за постизање успјеха.

19.09.2015.

Саопштење: Органски произвођачи из Црне Горе отпутовали у студијску посјету Француској

Саопштење: Органски произвођачи из Црне Горе отпутовали у студијску посјету Француској

Група од 22 органска произвођача из Црне Горе, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, отпутовала је синоћ на студијско путовање у Француску.

28.03.2015.

Саопштење: Отворена пијаца црногорских органских производа у центру Подгорице

Саопштење: Отворена пијаца црногорских органских производа у центру Подгорице

У центру Подгорице на Тргу Републике данас су почели „Дани црногорске органске хране“, осмишљени као пијаца органских домаћих производа, која ће потрошачима бити на располагању сваке наредне суботе.

27.03.2015.

Најава: Сјутра у центру Подгорице почињу „Дани црногорске органске хране“

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, са сарадницима, отвориће сјутра, 28. марта, у 11,00х на Тргу Републике у Подгорици, пијацу органских производа, у оквиру пројекта “Дани црногорске органске хране”.

26.03.2015.

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља подршку органским произвођачима

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља подршку органским произвођачима

Министарство пољопривреде и руралног развоја, осим што подржава органске произвођаче кроз мјере агробуџета, разним активностима и кампањама настоји да помогне промоцију и развој органске производње коју препознаје као битну развојну шансу црногорске пољопривреде.

15.01.2015.

Саопштење: Почела едукативна радионица за органске произвођаче у Црној Гори, уз учешће експерата из Француске и Хрватске

Саопштење: Почела едукативна радионица за органске произвођаче у Црној Гори, уз учешће експерата из Француске и Хрватске

Органска производња у Црној Гори има све предуслове за подизање на већи ниво. Имамо прописе усаглашене са ЕУ легислативом, заинтересованост произвођача изражену кроз раст броја органских произвођача, као и услове да у тој области учимо од најбољих, оцијенио је министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић отварајући едукативну радионицу у Подгорици, на којој ће са произвођачима разговарати експерти из Француске.

14.01.2015.

Најава: Министар Ивановић отвориће у Подгорици радионицу о органској производњи Предавачи експерти из Француске и Хрватске

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 15. и 16. јануара, едукативну радионицу за органске произвођаче, на којој ће говорити стручњаци из Француске и Хрватске.

26.10.2014.

Саопштење: Завршен семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

Завршено је дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи које је организовало Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а подржали Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општина Никшић. Савјетовање је примјер како сарадња удружења, стручњака, релевантних институција, општине, Министарства пољопривреде, Ветеринарске управе и Савјетодавне службе може довести до квалитетних закључака и нових идеја.

24.10.2014.

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

У организацији Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општине Никшић данас је почело дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи.

15.05.2014.

Најава: Радионица о органској производњи у Улцињу и Бару

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 16. маја, у 11,00х у Сали Општине Бар, радионицу за пољопривредне произвођаче са подручја општина Бар и Улцињ, на теме органске производње и заштите производа ознакама.