Мања слова Већа слова РСС

 

Колашински лиснати сир – ознака поријекла

МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

06.11.2015.

Саопштење: Министарство пољопривреде организовало радионицу за произвођаче сира

Саопштење: Министарство пољопривреде организовало радионицу за произвођаче сира На едукативној радионици, коју је у Колашину организовало Министарство пољопривреде и руралног развоја, пољопривредни произвођачи упознати су са процедуром заштите сира регистровањем географске ознаке. Радионици су присуствовали произвођачи колашинског сира, представници локалне управе ипроизвођача, као и НВО организације кластерска иницијатива.

05.11.2015.

Влада утврдила Предлог закона о јаким алкохолним пићима с Извјештајем са јавне расправе

Влада утврдила Предлог закона о јаким алкохолним пићима с Извјештајем са јавне расправе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом утврђивања Предлога закона о јаким алкохолним пићима с Извјештајем са јавне расправе... Видео

04.11.2015.

Најава: Радионица за произвођаче колашинског сира у циљу уласка у систем заштите производа

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у четвртак, 05. новембра, у Колашину, радионицу за произвођаче сира са овог подручја.

04.11.2015.

Саопштење: Маслинари из Бара упознати са процедуром заштите географским индикацијама

Саопштење: Маслинари из Бара упознати са процедуром заштите географским индикацијама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја на радионици одржаној у Бару упознали су маслинаре са тог подручја са прописима и поступком за заштиту географског поријекла. Циљна група били су маслинари који су добили сертификат којим се потврђује старост њихових стабала маслина, а која је током ове године утврђена на Универзитету у Инстамбулу.

02.11.2015.

Најава: Радионица за маслинаре из Бара о процесу заштите географским индикацијама

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у уторак, 03. новембра, у Бару, радионицу за маслинаре.

24.10.2015.

Саопштење: На манифестацији “Дани пљеваљског сира” производе представила 73 пољопривредна произвођача

Саопштење: На манифестацији “Дани пљеваљског сира” производе представила 73 пољопривредна произвођача

На овогодишњој 14. по реду манифестацији „Дани пљеваљског сира“ која се у Пљевљима традиционално одржава у циљу промоције тог аутохтоног производа препознатљивог по квалитету и ван граница Црне Горе, своје производе представило је 73 произвођа. Манифестацију су организовали Секретаријат за привреду Општине Пљевља и удружење произвођача НВО “Пљеваљски сир”, а подржана је од Сталне радне групе за регионални развој(СWГ) кроз активност “Људи људима” и Министарство пољопривреде и руралног развоја.

05.10.2015.

Саопштење: У Кући меда почела едукација о могућностима за заштиту црногорског меда географском ознаком

Саопштење: У Кући меда почела едукација о могућностима за заштиту црногорског меда географском ознаком

Пчеларство се у Црној Гори посљедњих година убрзано развијало, тако да су створене претпоставке да се може ићи на сљедећи ниво унапређења овог сектора, као што је заштита меда географском ознаком, оцијенио је секретар словечаког Савеза пчеларских организација Словеније Антон Томец.

04.10.2015.

Најава: У Кући меда радионица о значају заштите меда географском ознаком

Радионица на тему „Заштита меда географском ознаком“ намијењена едукацији црногорских пчелара биће одржана сјутра, 05. октобра, у Кући меда у Даниловграду. Радионицу организују Министарство пољопривреде и Савез пчеларских организација ЦГ, кроз програм техничке подршке ЕУ земљама кандидатима за чланство(ТАИЕX).

04.08.2015.

Извјештај са Јавне расправе о Нацрту закона о јаким алкохолним пићима

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 22 јуна 2015. године, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења Јавне расправе у припреми закона (Сл. лист ЦГ бр. 12/12), дало на јавну расправу Нацрт закона о јаким алкохолним пићима, чији текст је објављен на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја и порталу е- управе.

09.07.2015.

Најава: Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима у Вирпазару

Јавна расправа о нацрту закона о јаким алкохолним пићима биће одржана сјутра, 10. јула, у Вирпазару.