Мања слова Већа слова РСС

 

Колашински лиснати сир – ознака поријекла

МПРР

 

 

 


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Политика квалитета

11.03.2016.

Пољопривредним произвођачима из Подгорице, Цетиња, Даниловграда, Никшића и Плужина представљене мјере Агробуџета за 2016. годину

Пољопривредним произвођачима из Подгорице, Цетиња, Даниловграда, Никшића и Плужина представљене мјере Агробуџета за 2016. годину Пољопривредни произвођачи из општина Подгорица, Цетиње, Даниловград, Никшић и Плужине били су у прилици да у протекле двије седмице присуствују презентацијама Агробуџета за 2016. Годину, које је организовало Министарство пољопривреде и руралног развоја.

01.03.2016.

Јавни позив за подршку увођењу и сертификацији система квалитета и безбједности хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни Позив за подршку увођењу и сертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2016. годину и буџетске линије 2.1.9. Унапређивање квалитета производа.

01.03.2016.

Јавни позив НВО за припрему Предлога закона о шемама квалитета пољопривредних и прехрамбених производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја, упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о шемама квалитета пољопривредних и прехрамбених производа.

01.02.2016.

Јавни позив заинтересованој јавности да се укључе у поступак припреме нацрта закона о шемама квалитета пољопривредних и прехрамбених производа

На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, бр. 12/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује

02.12.2015.

Најава: МПРР у сарадњи са ЕБРД и ФАО организује радионице на тему географске заштите производа од меса са сјевера ЦГ

Министарство пољопривреде у руралног развоја Црне Горе у сарадњи са Европском банком за реконструкцију и развој (ЕБРД) и Организацијом Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) организоваће данас и сјутра радионице за произвођаче меса са сјевера Црне Горе. Тема радионице биће упознавање са процедуром заштите географског поријекла за производе од меса, подизање свијести о потенцијалима тих производа и бенефитима, као и планирање наредних корака са циљем заштите поријекла традиционалних производа са сјевера Црне Горе.

29.11.2015.

Произвођачи сира током студијске посјете учили о заштити производа на искуству колега из Словеније

Произвођачи сира током студијске посјете учили о заштити производа на искуству колега из Словеније

Произвођачи сира из Пљеваља и Колашина током студијске посјете Словенији и разговора са колегама из Удружења произвођача заштићеног Бовшког сира увјерили су се да је потребно да се још снажније удруже и интензивније крену у израду произвођачке спецификације као основних предуслова за заштиту сира који производе географском ознаком. У процесу сертификације имаће, као и до сада, снажну подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, које је организовало студијску посјету и констатно ради на информисању и подстицању произвођача да уђу у тај процес.

22.11.2015.

Саопштење: Произвођачи сира из Пљеваља и Колашина отпутовали у студијску посјету Словенији

Саопштење: Произвођачи сира из Пљеваља и Колашина отпутовали у студијску посјету Словенији

Министарство пољопривреде и руралног развоја организовало је још једно студијско путовање за пољопривреднике. У студијску посјету Словенији данас је отпутовала група од 14 произвођача сира са подручја Пљеваља и Колашина, заједно са представницима Министарства и двије наведене Општине. Протеклих мјесеци интензивирана је активност Министарства усмјерена на информисање пољопривредника о процедури уласка у процес заштите производа географском индикацијом, а организовањем студијске посјете произвођачи ће имати прилику да се додатно и директно едукују на примјеру заштите коју су спровеле њихове колеге у Словенији.

11.11.2015.

Улцињски маслинари на радионици упућени у процедуру за заштиту маслиновог уља географском ознаком

Након радионице о процедури заштите географском ознаком за барске маслинаре, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су сличну и за маслинаре са подручја Улциња. Том приликом упознали су произвођаче са тог подручја са прописима и поступком за заштиту географског поријекла маслиновог уља које производе. Циљна група, подсјећамо, били су маслинари који имају сертификат којим се потврђује старост њихових стабала маслина, а која је током ове године утврђена на Универзитету у Инстамбулу.

10.11.2015.

ЈАВНИ ПОЗИВ за креирање идејног рјешења логотипа ознаке шема квалитета (ознака поријекла, географска ознака и ознака гарантовано традиционалног специјалитета пољопривредних и прехрамбених производа)

Предмет овог Јавног позива је достављање пунуда за креирање идејног рјешења логотипа ознаке поријекла, географске ознаке и ознаке гарантовано традиционалног специјалитета пољопривредних и прехрамбених производа Црне Горе.

09.11.2015.

Најава: Радионица о заштити географском ознаком за маслинаре из Улциња

Након радионице одржане у Бару, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у уторак, 10. новембра, радионицу и за маслинаре са подручја Улциња.