Мања слова Већа слова РСС


МПРР 

 МПРРМПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пчеларство

01.09.2015.

Црногорски пчелари кренули на студијско путовање у Италију

Црногорски пчелари кренули на студијско путовање у Италију Група од 40 црногорских пчелара, заједно са представницима Министарства пољопривреде и медија, кренула је данас на студијско путовање у Болоњу, Италија. Циљ студијског путовања које заједнички организују Министарство пољопривреде и Савез пчеларских организација Црне Горе је усвајање нових знања неопходних за даље развијање овог сектора пољопривреде и едукација пчелара.

12.07.2015.

Саопштење: Отворена „Кућа меда“ у Даниловграду

Саопштење: Отворена „Кућа меда“ у Даниловграду

“Кућа меда” која ће бити центар за развој пчеларства и брендирање црногорског меда свечано је отворена данас у мјесту Грбе, надомак Даниловграда, само 11 мјесеци након што је постављен камен темељац за објекат у који је Влада Црне Горе уложила око пола милиона еура.

12.07.2015.

Министар Ивановић и градоначелник Цетиња отворили манифестацију “Дани липа и меда” на Цетињу.

Министар Ивановић и градоначелник Цетиња отворили манифестацију “Дани липа и меда” на Цетињу.

Након отварања Куће меда у Даниловграду, министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, заједно са градоначелником Цетиња Александром Богдановићем и предсједником Савеза пчеларских организација Радулом Миљанићем, свечано су данас отворили 19. по реду манифестацију “Дани липа и меда” на Цетињу.

11.07.2015.

Најава: Сјутра отварање "Куће меда"

Свечано отварање "Куће меда", једног од приоритетних и капиталних пројеката Владе Црне Горе, односно Министарства пољопривреде и руралног развоја, биће одржано сјутра, 12. јула, у мјесту Грбе, код Даниловграда. Отварање ће почети у 09,00х.

20.02.2015.

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали часовима пчеларске школе у Андријевици

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали часовима пчеларске школе у Андријевици

Пчеларство у Црној Гори све више добија на значају, а показатељ да има озбиљну перспективу, између осталог, је отварање прве пчеларске школе за најмлађе. Школу „Комска пчелица“ организовану у Андријевици тренутно похађа око 60 полазника, дјеце узраста од 13 до 17 година. Часовима, који се одржавају у просторији ОШ „Бајо Јојић“, присуствовао је и Генерални директор Директората за рурални развој Дарко Коњевић, са сарадницима, и том приликом се увјерио у велику заинтересованост најмлађих становника овог руралног подручја да се едукују и у будућности баве пчеларством.

15.12.2014.

Саопштење: Завршница пројекта "Пчела и мед" у ОШ „Максим Горки“ одржана у Подгорици

Саопштење: Завршница пројекта "Пчела и мед" у ОШ „Максим Горки“ одржана у Подгорици

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић присуствовао је данас едукативном часу о пчеларству, који је одржан у ОШ „Максим Горки“, у оквиру пројекта „Пчела и мед“.

14.12.2014.

Најава: Министар Ивановић у ОШ „Максим Горки“ са пројектом „Пчела и мед“

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић присуствоваће сјутра, 15. децембра, едукативном часу о пчеларству, који се организује у ОШ „Максим Горки“, у оквиру пројекта „Пчела и мед“.

10.12.2014.

Саопштење: Пројекат "Пчела и мед" представљен и у Херцег Новом

Саопштење: Пројекат "Пчела и мед" представљен и у Херцег Новом

Пројекат „Пчела и мед“ који спроводи Министарство пољопривреде и руралног развоја и Савез пчеларских организација Црне Горе реализован је јуче и у Херцег Новом, у школи ОШ „Дашо Павичић“. Ученици четвртог разреда ове школе учили су о пчеларству, и своје виђење те пољопривредне дјелатности преточили у слике на дрвеним таблама. Њихови радови попунили су бројку од укупно 745 радова основаца, који ће бити изложени, најбољи награђени, а сви ће красити кошнице црногорских пчелара.

04.12.2014.

Саопштење: Пројекат "Пчела и мед" промовише се у свим општинама у Црној Гори

Саопштење: Пројекат "Пчела и мед" промовише се у свим општинама у Црној Гори

У циљу едукације најмлађе популације о пчеларству, сектору пољопривредне производње који у Црној Гори све више добија на значају, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Савеза пчеларских организација Црне Горе реализују пројекат "Пчела и мед".

21.11.2014.

Министарство пољопривреде и руралног развоја и Савез пчеларских организација реализују пројекат „Пчела и мед“

Министарство пољопривреде и руралног развоја и Савез пчеларских организација  реализују пројекат „Пчела и мед“

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Савеза пчеларских организација Црне Горе кренули су у реализацију пројекта „Пчела и мед“, с циљем едукације најмлађе популације о пчеларству, сектору пољопривредне производње који у Црној Гори све више добија на значају. Данас су обишли основне школе „Махмут Лекић“ у Тузима, и „Милан Вукотић“ у Голубовцима, гдје су са ученицима четвртог разреда разговарали на тему п;еларства и подијелили дрвене табле на којма су дјеца одсликавала мотиве пчела и меда. Планиран је и обилазак других школа у свим црногорским општинама.