Мања слова Већа слова РСС


МПРР 

 МПРРМПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пчеларство

28.09.2017.

Црногорски пчелари отпутовали у студијску посјету у Турску

Црногорски пчелари отпутовали у студијску посјету у Турску Црногорски пчелари, њих 40, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе Министарства и Савеза пчеларских организација Црне Горе отпутовали су данас у студијску посјету у Турску.

20.07.2017.

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

У складу са закључцима са прошлонедјељног састанка потпредсједника Владе и министра пољопривреде и руралног развоја, мр Милутина Симовића са члановима Управног одбора Савеза пчеларских организација, у којима је истакнут проблем недостатка пчелиње паше усљед неповољних временских прилика, Министарство пољопривреде је донијело одлуку о подршци пчеларима за набавку квалитетне прихране.

10.07.2017.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја искористила је нова група младих људи да започну посао у пољопривреди, у области пчеларства. Млади који су били пријављени на Завод за запошљавање, њих 102, искористили су могућност да из Агробуџета за 2017. годину, кроз Јавни позив за подршку младим пчеларима, добију подршку у облику три оформљене пчелиње заједнице.

07.07.2017.

Други Јавни позив за одабир одгајивача пчелињих матица 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је други Јавни позив за подношење захтјева за одабир одгајивача пчелињих матица за 2017. годину.

16.05.2017.

За пчеларе продужен рок за подношење захтјева за подршку за набавку воска

Министарство пољопривреде и руралног развоја продужило је рок за подношење захтјева по Јавном позиву за набавку воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2017. годину.

13.04.2017.

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација у складу са Агробуџетом за 2017. годину и буџетском линијом - 1.2.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2017. годину.

21.03.2017.

Јавни позив за одабир одгајивача пчелињих матица 2017. годину

Јавни позив за одабир одгајивача пчелињих матица 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у оквиру агробуџетског подстицаја унапређењу пчеларства објвило данас Јавни позив за достављање захтјева за одабир одгајивача пчелињих матица 2017. годину.

09.03.2017.

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2017. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација, наставља са подстицајима младим људима у сектору пчеларства. У складу са агробуџетском линијом за 2017. годину - Програм унапређивања пчеларства, данас је објављен Јавни позив за достављање захтјева за подршку за младог пчелара почетника за 2017. годину.

27.12.2016.

Савез пчеларских организација кроз ИПА ЕУ реализује пројекат "Пчеларство без граница"

Савез пчеларских организација Црне Горе реализоваће пројекат „Пчеларство без граница“, који је наша организација пчелара добила кроз ИПА ЕУ програм прекограничне сарадње између Црне Горе и Србије. Савез је већ објавио два јавна позива за црногорске пчеларе који ће се реализовати кроз овај пројекат.

12.09.2016.

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

На изложби меда из свих крајева Црне Горе одржаној током викенда у Баошићима учествовало је само 10 излагача. Разлог за мањи одзив пчелара је лоша медна година. Изложбу меда и едукативно предавање дипл. инг Ферида Велагића подржали су Општина Херцег Нови и Министарство пољопривреде и руралног развоја.