Мања слова Већа слова РСС


МПРР 

 МПРРМПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пчеларство

17.04.2019.

Потпредсједник Симовић у Кући меда пустио у рад линију за паковање меда: У партнерству са пчеларима остварујемо значајне искораке

Потпредсједник Симовић у Кући меда пустио у рад линију за паковање меда: У партнерству са пчеларима остварујемо значајне искораке У Кући меда, у Даниловграду, данас је обиљежен почетак рада најсавременије линије за пуњење и паковање меда, вриједности око 90 хиљада еура, чију набавку је финансирала Влада Црне Горе кроз МИДАС пројекат са Свјетском банком...

16.04.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић у Кући меда у Даниловграду пустиће у рад линију за пуњење и паковање меда

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у сриједу, 17. априла, пустиће у погон савремену аутоматску линију за пуњење и паковање меда, у Кући меда, у Даниловграду.

18.03.2019.

Јавни позив за додјелу средстава подстицаја за набавку опреме за транспорт пчелињих друштава за 2019.

Јавни позив за додјелу средстава подстицаја за набавку опреме за транспорт пчелињих друштава за 2019.

Министарство пољопривреде и руралног развоја данас је објавило још један јавни позив за подршку сектору пчеларства - Јавни позив за додјелу средстава подстицаја за набавку опреме за транспорт пчелињих друштава за 2019. годину.

11.03.2019.

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа

Интересовање црногорских пчелара за бављење органском производњом меда и пчелињих производа је све веће. На трагу тог интересовања, али и актуелних јавних позива за додјелу подршке и укупне све издашније подршке државе сектору пчеларства Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација и „Монтеоргаником“ организовало је посебну тематску радионицу.

19.11.2018.

Кућа меда ускоро добија и производну линију за паковање меда

Кућа меда ускоро добија и производну линију за паковање меда

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и извршни директор компаније Агротец, једне од највећих европских трговинских компанија за пољопривредну опрему, господин Марцо Гирелли, потписали су Уговор о набавци аутоматске линије за пуњење меда, која ће бити инсталирана у Кући меда, у Даниловраду...

15.06.2018.

Потпредсједник Симовић у Кући меда потписаће уговоре о подршци са младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у понедјељак, 18. јуна, у Кући меда у Даниловграду, потписаће уговоре о подршци са младим пчеларима из свих крајева Црне Горе, који су остварили то право кроз јавни позив из Агробуџета за 2018. годину.

15.02.2018.

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда  за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација у складу са Агробуџетом за 2018. годину и буџетском линијом - 1.2.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину. Позивом се уређују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Укупан износ расположивих средстава по овом позиву је 40.000 €. Подршка Министарства износи до 50% реализоване инвестиције, односно до 50% извршене набавке воска.

15.02.2018.

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација, наставља са подстицајима младим људима у сектору пчеларства. У складу са агробуџетском линијом за 2018. годину - Програм унапређивања пчеларства, данас је објављен Јавни позив за достављање захтјева за подршку за младог пчелара почетника за 2018. годину.

08.12.2017.

Симовић за часопис “Пчеларство”: Подршка сектору пчеларства се наставља, искористити све могућности за развој

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић у интервјуу за часопис “Пчеларство” који издаје Савез пчеларских организација Црне Горе већ 17 година, говорио је о помацима који су постигнути у овом сектору, даљим корацима на плану унапређења пчеларства и савладавању изазова у овој области.

05.10.2017.

Пчелари из Црне Горе након студијске посјете у Турској богатији за нова знања и искуства

Пчелари из Црне Горе након студијске посјете у Турској богатији за нова знања и искуства

Црногорски пчелари који су протекле седмице боравили у студијској посјети у Турској, били су у прилици да се упознају са најновијим достигнућима у области пчеларства, како у практичном, тако и теоријском дијелу. За групу од 40 црногорских пчелара и представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе и Савеза пчеларских организација то искуство ће бити врло значајно за даље кораке на унапређењу сопствене дјелатности и као и сваки вид едукације на терену допринијеће бољем разумијевању и спровођењу планираних политика и активности на развоју пчеларства у Црној Гори.