Мања слова Већа слова РСС


МПРР 

 МПРРМПРР


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Пчеларство

11.03.2019.

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа Интересовање црногорских пчелара за бављење органском производњом меда и пчелињих производа је све веће. На трагу тог интересовања, али и актуелних јавних позива за додјелу подршке и укупне све издашније подршке државе сектору пчеларства Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација и „Монтеоргаником“ организовало је посебну тематску радионицу.

19.11.2018.

Кућа меда ускоро добија и производну линију за паковање меда

Кућа меда ускоро добија и производну линију за паковање меда

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и извршни директор компаније Агротец, једне од највећих европских трговинских компанија за пољопривредну опрему, господин Марцо Гирелли, потписали су Уговор о набавци аутоматске линије за пуњење меда, која ће бити инсталирана у Кући меда, у Даниловраду...

15.06.2018.

Потпредсједник Симовић у Кући меда потписаће уговоре о подршци са младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у понедјељак, 18. јуна, у Кући меда у Даниловграду, потписаће уговоре о подршци са младим пчеларима из свих крајева Црне Горе, који су остварили то право кроз јавни позив из Агробуџета за 2018. годину.

15.02.2018.

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину

Јавни позив за за додјелу подршке при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда  за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација у складу са Агробуџетом за 2018. годину и буџетском линијом - 1.2.Програм унапређивања пчеларства објављује Јавни позив за достављање захтјева за подршку при набавци воска за органску и конвенционалну производњу меда за 2018. годину. Позивом се уређују услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Укупан износ расположивих средстава по овом позиву је 40.000 €. Подршка Министарства износи до 50% реализоване инвестиције, односно до 50% извршене набавке воска.

15.02.2018.

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Јавни позив за додјелу подршке младим пчеларима почетницима за 2018. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација, наставља са подстицајима младим људима у сектору пчеларства. У складу са агробуџетском линијом за 2018. годину - Програм унапређивања пчеларства, данас је објављен Јавни позив за достављање захтјева за подршку за младог пчелара почетника за 2018. годину.

08.12.2017.

Симовић за часопис “Пчеларство”: Подршка сектору пчеларства се наставља, искористити све могућности за развој

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић у интервјуу за часопис “Пчеларство” који издаје Савез пчеларских организација Црне Горе већ 17 година, говорио је о помацима који су постигнути у овом сектору, даљим корацима на плану унапређења пчеларства и савладавању изазова у овој области.

05.10.2017.

Пчелари из Црне Горе након студијске посјете у Турској богатији за нова знања и искуства

Пчелари из Црне Горе након студијске посјете у Турској богатији за нова знања и искуства

Црногорски пчелари који су протекле седмице боравили у студијској посјети у Турској, били су у прилици да се упознају са најновијим достигнућима у области пчеларства, како у практичном, тако и теоријском дијелу. За групу од 40 црногорских пчелара и представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе и Савеза пчеларских организација то искуство ће бити врло значајно за даље кораке на унапређењу сопствене дјелатности и као и сваки вид едукације на терену допринијеће бољем разумијевању и спровођењу планираних политика и активности на развоју пчеларства у Црној Гори.

28.09.2017.

Црногорски пчелари отпутовали у студијску посјету у Турску

Црногорски пчелари отпутовали у студијску посјету у Турску

Црногорски пчелари, њих 40, заједно са представницима Министарства пољопривреде и руралног развоја, Савјетодавне службе Министарства и Савеза пчеларских организација Црне Горе отпутовали су данас у студијску посјету у Турску.

20.07.2017.

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

У складу са закључцима са прошлонедјељног састанка потпредсједника Владе и министра пољопривреде и руралног развоја, мр Милутина Симовића са члановима Управног одбора Савеза пчеларских организација, у којима је истакнут проблем недостатка пчелиње паше усљед неповољних временских прилика, Министарство пољопривреде је донијело одлуку о подршци пчеларима за набавку квалитетне прихране.

10.07.2017.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја искористила је нова група младих људи да започну посао у пољопривреди, у области пчеларства. Млади који су били пријављени на Завод за запошљавање, њих 102, искористили су могућност да из Агробуџета за 2017. годину, кроз Јавни позив за подршку младим пчеларима, добију подршку у облику три оформљене пчелиње заједнице.